Rendezné a zászlóügyet a román miniszterelnök-helyettes

2013. július 12. 18:43

Zászlótörvényt ígért Liviu Dragnea közigazgatásért felelős román miniszterelnök-helyettes pénteken a székelyföldi helyhatóságok képviselőinek Bálványosfürdőn, ahol a bukaresti kormány régiószervezési terveit ismertette egy fórumon.

2013. július 12. 18:43

A román kormányküldöttséget székely zászlókkal fogadták a térségben: a Mediafax hírügynökség szerint a konvoj által érintett falvakban összesen mintegy kétszáz székely lobogót lehetett látni a falusi házakra kitűzve.

Liviu Dragnea a fórumon azt ígérte: jogszabálytervezetet dolgoz ki, amely lehetővé teszi, hogy a helyi közigazgatási szervek – polgármesteri hivatalok és megyei tanácsok – saját zászlót fogadjanak el, és azt az alárendeltségükbe tartozó középületekre kitűzzék. A miniszterelnök-helyettes szerint jelenleg joghézag van ebben a kérdésben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. július 13. 09:43
Én is rendezném. Erdélyt és Székelyföldet visszacsatolni Magyarországhoz, a magyar közigazgatás pedig megengedi a zászlót... Az ügy megnyugtatóan rendezésre került...
nyugalmazott tanár
2013. július 13. 09:02
Rendezné a zászlóügyet a román miniszterelnök-helyettes ezzel próbálja elterelni a figyelmet a román hatalom a közigazgatás átalakításáról, a magyar megyék felszámolásáról.
a dohányárusító DROGKERESKEDŐ
2013. július 12. 18:48
Székelyföld területi autonómiáját rendezd e képmutató oláh
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!