Nem kapott kegyelmet a temerini Illés Zsolt

2013. július 17. 21:25

Tomislav Nikolic szerb elnök elutasította a temerini fiúk ügye kapcsán elítélt Illés Zsolt kegyelmi kérvényét.

2013. július 17. 21:25

Elutasította Tomislav Nikolic szerb elnök Illés Zsolt temerini elítélt kegyelmi kérvényét – írta szerdán a VajdaságMA délvidéki hírportál a Bozóki Antal ügyvédnek kézbesített határozatra hivatkozva.

A vajdasági magyar fiatalembert 2005. április 11-én ítélte 13 évi börtönbüntetésre az újvidéki kerületi bíróság. A „temerini fiúk” néven elhíresült ügyben az említett bíróság összesen 61 év börtönbüntetést szabott ki öt temerini fiatalra az időközben elhunyt Zoran Petrovic ellen elkövetett gyilkossági kísérlet vádjával. Az elítéltek egyike volt Illés Zsolt.

Két elítélt, a tízévi börtönre ítélt Horváth Árpád és a tizenegy és fél éves elzárásra ítélt Szakáll Zoltán az amnesztiatörvény és részleges elnöki kegyelem alapján 2012. november 30-án egyszerre szabadult a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica-i) börtönből. Az ötödik elítélt, Máriás István is ebben a börtönben tölti 15 éves szabadságvesztését. Az öt fiú 2004. június 27-én éjjel a temerini piactéren verekedett össze az őket provokáló szerb nemzetiségű férfival, akit ezt követően súlyosan bántalmaztak. A bíróság emberölés kísérletében találta bűnösnek az öt fiatalembert.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. július 18. 11:59
Tüntetni és bojkottálni a szerbeket! Ugyan, én nem lepődtem meg az eredményen! Mocskos bagázs,mocskos politikusaival!
istvami
2013. július 18. 11:54
Persze, a szomszédokkal jók a viszonyok - magyar diplomaták szerint...Szerbiában visszautasítják Illés kegyelmi kérését, Ukrajnában a magyar nyelv hivatalos státuszát, Szlovákiában a magyar állampogárságú szlovákiai polgárokat... Martonyi úr, egyáltalán valaha tanultok a sok kudarcból?
magnamater
2013. július 18. 08:26
Negyvenezer délvidéki magyar részére se volt kegyelem - de a magyargyűlölet nem zavarja Brüsszelt. Bűn volt hallgatni a magyaroknak, tüntetni kell a szerb nagykövetség előtt.
szalámis hegedű
2013. július 18. 07:13
báncsákorbánt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!