Mehet a melegházasság Nagy-Britanniában

2013. július 17. 18:13

A brit uralkodó kihirdette a londoni parlament házai által elfogadott törvényt, amely lehetővé teszi az azonos neműek házasodását.

2013. július 17. 18:13

Életbe lépett szerdán az azonos neműek házasodását lehetővé tévő brit jogszabály, miután a londoni parlament két háza által hosszas tárgyalássorozat után elfogadott törvényt az uralkodó kihirdette.

A törvénymódosítást a Konzervatív Párt, a vele koalícióban kormányzó Liberális Demokraták és az ellenzéki Munkáspárt hivatalosan egyaránt támogatta, az alsóházi konzervatív frakción belül azonban sokan ellenezték.

A törvény kihirdetése után az ellenzők táborának egyik vezérszónoka, Sir Gerald Howarth kijelentette, hogy ilyen jogszabály elfogadtatására a kormánynak „abszolút nem volt felhatalmazása”, mégis „buldózerrel nyomta át” a parlament mindkét házán.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. július 18. 11:33
A régi szép időkben az angolok nem nézték ennyire jó szemmel az ilyesmit. Mondjuk kijutott nekik a ferde hajlamú királyokból rendesen, de néha azért a nemesség nem tűrte az ilyesmit szótlanul: "A király felesége a kegyencektől fenyegetve érezte magát, Franciaországba szökött, és magával vitte a trónörököst is. Miután a korábbi felkelés egy vezetője megszökött, ismét fellángolt az elégedetlenség, és az angol nemesség, a királynéval együttműködve, Eduárdot elfogatta, és lemondatta az angol trónról. Utána fia következett a trónon, aki szerencsésebb és tehetséges uralkodónak bizonyult..... .... Bukott uralkodóként börtönben tartották, és valószínűleg a felkelés egyik vezetőjének parancsára meggyilkolták. Az üzenet, ami a kivégzésére szólította fel fogva tartóit, hasonlít arra, amelyet Merániai János esztergomi érsek írt 113 évvel korábban, és amely az európai retorikai tananyagok része volt (lásd: Reginam occidere): „Eduárd halálát nem kell félnetek jó lesz”. Attól függően hova kerül a vessző, a mondat kétértelmű. Fogva tartói a király ellen döntöttek, mert 1327 szeptemberében Berkeley várában meggyilkolták. „Mortimer úgy rendelkezett, hogy külső szemlélő ne vegye észre a halálát. Az őt őrző grófok döntése volt: úgy haljon meg, ahogy élt. Kezeit, lábait összekötözték, hasra fektették, egy lefűrészelt ökörszarvat, azon keresztül pedig egy izzó vasat dugtak fel a végbelébe.”"
red label
2013. július 18. 09:54
A londoni polgármester sem homofób. A homokosok elleni harcban ekbukott a brit oroszlán.
csenge
2013. július 18. 09:49
Kívánjunk nekik bőséges gyermekáldást.
red label
2013. július 18. 09:48
Vége a világnak!Köcsög ország lett az angol oroszlán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!