Magyar focistát a magyar pályára!

2013. július 21. 14:36

Mozgalom indult azért, hogy ne csak külföldi labdarúgók játszanak a magyar klubcsapatokban.

2013. július 21. 14:36

Az N1TV több magyar futballszakembert is megkérdezett arról, hogy szerintük elegendő magyar focista játszik-e a honi mérkőzéseken. Bittó Zsolt, az ezzel kapcsolatos mozgalom alapítója elmondta, hogy „Sokan ezért nem járnak mérkőzésekre. Nagyon sokat ismerek, akik azt mondják, hogy nem kíváncsiak arra, hogy a saját szeretett klubjukban gyakorlatilag nem is látnak, csak elvétve saját nevelésű, vagy pedig magyar játékosokat”. A mozgalom szeretné visszahozni azt a régi szabályt, hogy egyszerre nem lehetett a pályán három külföldinél több egy klub színeiben.

Détári Lajos kijelentette: „Természetesen nagyon támogatom, hiszen én mindig annak voltam a híve, hogy tehetséges fiatalok kerüljenek be a csapatba és minél több létszámban játszanak a csapatokban. Sajnos vannak olyan klubvezetők, akik még mindig a külföldieket részesítik előnyben és őket igazolják. Nem tudom, hogy miért, hiszen nem jobbak, mint a magyar fiatalok”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2013. július 22. 07:48
Először az edzőket kéne szétzavarni,utána a játékosokat,mindent újra kezdeni az alapoktól.Aki az elmúlt harminc évben bármilyen funkciót betöltött a magyar fociban,még nézőként sem mehessen meccsre,különben soha nem lesz normális labdarúgásunk.
korona
2013. július 22. 07:09
Magyar csapatban CSAK magyar focista legyen! Minden más kamu. És semmis.
aharoni
2013. július 21. 22:56
magyar seggbe magyar f@szt!
Alarik
2013. július 21. 19:51
Lajoskám, klónozd magad, minden magyar csapat örülne egy 25 éves Détárinak. Talán még Kálmán cimborádnak is, hiszen neki konkrétán a fülcimpájáról is bepattant a kapuba a labda. Amúgy egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!