London szerint túljuthatott a nehezén a magyar gazdaság

2013. július 18. 13:10

Túljuthatott a legnehezebb időszakon a magyar gazdaság, és valószínű, hogy a második negyedévben már éves összevetésű növekedést produkált – jósolták csütörtöki prognózisukban londoni pénzügyi elemzők.

2013. július 18. 13:10

Az egyik legnagyobb City-beli pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott elemzőstábja a magyar gazdaságról összeállított átfogó helyzetértékelésében hangsúlyozta ugyanakkor azt a véleményét is, hogy az alapmutatók javulása részben olyan kormányzati intézkedések – például ad hoc jellegű adókivetések és hatóságilag elrendelt háztartási energia-árcsökkentések – eredménye, amelyek károsították az üzleti környezetet.

A ház londoni elemzői mindazonáltal közölték: az általuk használt növekedéskövető mérési modell – GDP tracker – azt jelzi, hogy a magyar gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben, éves összevetésben 0,3 százalék körüli ütemben növekedhetett. Ez 2011 utolsó negyedéve óta a leggyorsabb éves növekedés lenne – hangsúlyozták a Capital Economics szakértői.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. július 18. 22:05
Akkor most már irány a hold!Előzzük be Svájcot és röhögjük ki őket.Magyarország egyre jobban teljesít,a zemberek meg egyre szarabbul élnek...
AJSF
2013. július 18. 21:05
Ejjj, valahogy a MTI hír linkje nem akar mutatni sehováááá! Hogy van ez mandis gyerekek? Hír van, csak rámutató link nincs, hogy ellenőrizhessük a hír valódiságát? Amúgy csak szólok: Londonból nem is láccunk;-)
leech
2013. július 18. 18:48
"hétfőn az IMF is megerősítette –, komolyabb piaci hatása véleményem szerint nem lesz. Úgy vélem, Magyarország már nem szerepel az IMF célpontjai között, Orbán Viktor pedig megnyerte a „felőrlő háborút” nemcsak az IMf-fel, de az Európai Bizottsággal, az Európai Központi Bankkal, az Európai Unióval stb. szemben is. Egyik intézménynek sincs kedve tovább harcolni a magyar kormányfővel, miközben a régióban másutt komolyabb problémák is vannak." Úgyhogy , mehet a k...anyjába az IMF , meg az EU ! Fogják kézen az ellendrukkereket pl : szarkrém és menjenek a picsába az országonkból ! Majd a MAGYAR kilábal a szarból amit a cionkomcsi tolvaj banda okozott ! Rekordon Orbán Viktor népszerűsége http://fn.hir24.hu/itthon/2013/07/18/rekordon-orban-viktor-nepszerusege/~~fokusz
=nessuno=
2013. július 18. 18:47
Ahány elemző, annyiféle vélemény. Mindenki érezheti a saját bőrén a szárnyaló gazdaságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!