Már közel ötezer tartalékosa van a honvédségnek

2013. július 17. 07:34

További mintegy 270 önkéntes tartalékos katona kezdi meg szerdán a kiképzését, így velük együtt már összesen csaknem 5 ezer önkéntes tartalékos katonája van a Magyar Honvédségnek.

2013. július 17. 07:34

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményében azt írta, az MH Altiszti Akadémia szentendrei, illetve az MH 25. Klapka György Lövészdandár tatai objektumába kedden vonultak be a zömmel érettségi után lévő, felsőoktatásban tanuló fiatalok. A bevonulók az adategyeztetést követően átestek az ilyenkor szokásos egészségügyi vizsgálaton, valamint drogszűrésen. Az egészségügyi vizsgálatok végeztével megkapták felszerelésüket és elfoglalták a számukra kijelölt körleteket.

A következő négy hétben, a katonai alapkiképzés során az önkéntes műveleti tartalékosok elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, amelyen elsajátítják az alapvető szabályzatismereti, alaki, lövészeti, logisztikai, jogi, általános harcászati és tájékozódási ismereteket. A felkészítés ideje alatt fokozatos terheléssel fejlesztik az önkéntes műveleti tartalékosok fizikai erőnlétét is. Az állomány az alapkiképzés zárásaként mindkét helyőrségben augusztus 8-án tesz katonai esküt.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. július 17. 13:40
Húha. 5000? Az már egyharmad hadosztálynyi is megvan. Egy fél tömény. A képen látható fegyvereket mikor gyártották? Nem balesetveszélyesek már?
liberálzöld.
2013. július 17. 11:08
És milyen korszerű a fegverzet! Magyar AK-klónok a 60-as évekből. Már csak a terepjáró vászontetős katonai trabant hiányzik! És kész a haderő.
tatka46
2013. július 17. 10:53
Ha valaki nem tudná, főleg az a vén fasz tanár az önkéntes katona nem árvizi szolgálatra akar menni, arra ott kell,hogy legyen a katasztrófa szolgálat.De,hogy mire kellenek most azt nem tudom, háború lesz , mit csinálnak, mire lesznek képesek adott feladatra. Kérdés, legyenek ha akarnak ha kell, magánügyük.
mákos lecsó
2013. július 17. 10:33
Mai hír a HVG-n. "Sokba vannak a strasbourgi bíróságon elvesztett ügyek: idén több mint 148 millió forint kártérítést fizetett Magyarország az őt sikeresen beperlő polgárainak. Ha ehhez még hozzávesszük a különböző társadalombiztosítási igények alapján járó kártérítéseket is, akkor pedig több mint 167 millió ment el erre eddig a közpénzből" Lesz ez még sokkal több is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!