A Jobbik szerint magyarellenesek a Győri ETO szabályai

2013. július 11. 16:40

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a Győri ETO FC vezetősége megtiltaná a Nagy-Magyarországot ábrázoló vagy árpádsávos zászlók bevitelét a labdarúgócsapat július 17-i, Maccabi Tel Aviv FC elleni UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésre – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője.

2013. július 11. 16:40

A Győri ETO FC honlapján olvasható közlemény szerint a magyar klub „az ellenfél biztonsági szakembereivel közösen kialakított preventív jellegű biztonsági intézkedéscsomagot állított össze” azért, hogy a Magyarország-Izrael mérkőzés alatt tapasztalt incidensek ne ismétlődhessenek meg. A hazai szektorba csak magyar nemzetiszínű és zöld-fehér ETO zászlóval lehet bemenni, míg a vendégszektorba izraeli és Maccabi klubzászlókkal. Semmilyen más típusú zászló – például Nagy-Magyarországot ábrázoló, vagy árpádsávos zászló vagy felirattal ellátott zászló behozatala tilos lesz ezen a mérkőzésen. Szilágyi György szerint felháborító, hogy a klub vezetősége magyar jelképeket rekeszt ki egy nemzetközi mérkőzésről. A Jobbik „minden eszközzel” tiltakozik az ellen, hogy a történelmi zászlókat kitiltsák a stadionokból. Szerintük elfogadhatatlan, hogy „magyarnak mondott emberek magyarellenes szabályokat hozzanak”.

Az ellenzéki párt felszólítja az Győri ETO FC vezetőségét, hogy vonja vissza ezt a tiltást, valamint felszólítja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ): tegyen azért, hogy ne legyen ilyen kirekesztés, ne próbálják meg sérteni a magyarok érzelmeit, és ne próbáljanak meg magyarellenes szabályokat alkalmazni. Szilágyi György kérdésre válaszolva elmondta azt is: a Magyarországon uralkodó diktatórikus rendszer eredménye, hogy a többi üzlettel ellentétben a nemzeti dohányboltok éjszaka is árulhatnak alkoholt. Szerinte jelenleg vannak olyan emberek, akik egyenlőbbek az egyenlőknél és különleges előnyöket élvezhetnek. A jobbikos politikus szerint ilyenek a „túlnyomórészt a Fidesz klientúrájához tartozó nemzeti dohánybolt-tulajdonosok”.

A tavaly augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történt szabálysértések miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a magyar szövetséget, mert a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a találkozón. A márciusi magyar-román világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kellett lejátszani a Puskás Ferenc Stadionban, az MLSZ-re pedig 40 ezer svájci frankos bírságot szabtak ki.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. július 12. 09:31
Nagyon helyes! Nem csak innen, mindenhonnan ki kell tiltani.
willdataa
2013. július 12. 09:17
Az ilyen intézkedés olaj a tűzre és tovább hergelik vele az antiszemitizmust. De hiszen pont ezt akarják elérni.
KannibálTatárÚr
2013. július 11. 19:34
Legyen mindkét mérkőzés Izraelben és az ETO maradjon kint örökre (úgy sincs benne magyar játékos)! Mo-n az idegen jelképeket kell tiltani (pl. izraeli zászló), nem a magyarokat.
gubenc
2013. július 11. 18:52
A Nagymagyarország térképpel és az árpádsávos zászlóval szerintem ebben a közegben ninc semmi gond. Azt talán megérteném, ha mondjuk a Román szurkolókat nem engednék Nagymagyarország térképpel fogadni a repülőről leszálva, de itt nem erről van szó. Meg kellene oldani, hogy a "vonatozós" énekeket éneklőket és a verekedőket valahogy kitiltsák a pályákról, mindjárt nem lenne probléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!