Wachsler: El kell árasztani a Kossuth téri mélygarázst

2013. június 01. 11:39

A Steindl Imre-program vezetője szerint a legújabb vízállásjelentések alapján szükséges lesz a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrének elárasztása.

2013. június 01. 11:39

A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét – jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.

A gödör aljára vezetett csöveken keresztül valószínűleg szombat délután kezdik majd meg a szivattyúzást. A következő néhány napban 8 méter magasságig mintegy 60 ezer köbméter vizet vezetnek be – fejtette ki Wachsler Tamás.

Mint mondta, egyelőre nem tudni, meddig tart az árhullám, de ha levonul, a későbbi munkákat fel kell majd gyorsítani. A mélygarázs és a látogatóközpont átadása így is csúszhat, a Kossuth téren folyamatban lévő többi munkálatot azonban nem befolyásolja az árhullám - tette hozzá Wachsler Tamás.
 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népnemzet
2013. június 02. 12:10
Mindenki hülye - a gödör egy új nemzeti szimbóleum: ez lesz a Nemzet Szavazófülkéje. Kicsitr megcsúsztak, mivel amunkálatokat az egyszer már elhajtott simlis panamázó Wachslerre bízták, így a fődém még nem készült el, és valaminek csak támasztania kell a Duna-felöli falat. És mivel - mint tudjuk - a víz az úr, most ebben segiti a politikus (ugyancsak) urakat. Persze már az is biztosnak tetszik, hogy (Örkénnyel szólva) lófasz lesz itt nem parkoló, meg látogató-centrum a választásokra. Hadd lássa a nép, mennyit ér ez a bagázs...
vidorka
2013. június 01. 16:50
Mert ha azt a mélygarázst föl tették volna a parlament tetejére akkor csak árasztaná el az a fránya Duna! ...meg különben is hogy a faszba kerül oda a Duna? A terveken nem is szerepel! .... megint a Bajnai meg a Gyurcsány!!!! Tudtam hogy összefognak a József Attilával ....
*ufó*
2013. június 01. 12:57
hát igen, a maszop plázs-t csinált anno a rakpartra..., a fidex meg egy nagy nemzeti strandmedencét, nehogy lemaraggyanak :)
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 01. 12:27
a fentebbi okosok a szájaláshoz igen, de a STATIKÁHOZ NEMértenek azért kell elárasztani a munkagödröt, hogy az árhullám okozta víznyomásnövekedés ne repessze be a gödör falát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!