Jobbik: Pénzszórás a deszegregációs projekt

2013. június 14. 16:59

A Jobbik pénzszórásnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) társadalmi egyeztetésre bocsátott, lakhatási integrációt modellező, szociális célú településrehabilitációs kísérleti projektjét – jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Sneider Tamás képviselő.

2013. június 14. 16:59

A kiírás szerint a szociális célú településrehabilitáció alapvető célja a települések leszakadó részeinek leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása. Ennek során a 2,46 milliárd forintnyi uniós és magyar forrásból az addig marginalizált közösségben élőket integrált környezetben helyezhetik el.

Sneider Tamás, aki szerint a program a cigányságnak a többségi társadalom tagjai közé költöztetését célozza, arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegregált környezetből való kiköltöztetésre személyenként tízmillió forintot lehetne szánni. Véleménye szerint ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy az „illetékeseknek elgurult a gyógyszerük”, amikor azt gondolják, hogy a cigányság integrációját csak ezzel a módszerrel és ekkora összegekért lehet megoldani.

Ha a pályázatot mégis kiírják, akkor a Jobbik minimálisan elvárja, hogy csökkentsék a fejenkénti támogatási összeget, kérjék ki annak a lakókörnyezetnek a véleményét, ahová be kívánják költöztetni az adott cigány családokat, és legyen feltétel, hogy csak büntetlen előéletű személyeket lehet átköltöztetni – jelentette ki.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2013. június 14. 17:58
Nagyon sok esetben a "települések leszakadó részeinek leromlását okozó folyamatok"az ott lakókban gyökereznek.Máshová költöztetik őket (óriási összegekért , a többi-nem maga alá ganajozó - ember rovására ,aztán ott is jöhet a leromlás.
thymian
2013. június 14. 17:44
"az addig marginalizált közösségben élőket integrált környezetben helyezhetik el." Javasolt helyszínek: Rózsadomb, Felcsút, közvetlenül a politikusok házai mellé. Ebben az esetben támogatnám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!