Az MSZP szerint a kormány nem oldotta meg a devizahitelesek problémáját

2013. június 25. 11:39

Az MSZP szerint a kétharmados többség három év alatt sem tudta megoldani a devizahitelesek problémáit, a korábbi szocialista kormányok ellen folytatott „hecckampány” pedig a kormányoldal saját tehetetlenségét bizonyítja.

2013. június 25. 11:39

Így reagált keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kormos Kata, a szocialisták szóvivője arra, hogy előzőleg a Fidesz szóvivője – azzal összefüggésben, hogy kedden a devizahitelekkel kapcsolatos felülvizsgálati tárgyalást tartanak a Kúrián – arról beszélt: a Fidesz a devizahitelesek oldalán áll. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok miatt ma alig van olyan család, amelyet ne sújtana a devizakölcsönök csapdája - mondta Zsigó Róbert.

Kormos Kata az elhangzottakat kommentálva kiemelte, 2001-ben az első Orbán-kormány volt az, amelyik megnyitotta a devizahitelezés lehetőségét. Hozzátette, „az elhíresült Szijjártó-Kósa-beszéd” volt az, melyben bedöntötték a forintot, és az euró árfolyamát „azóta sem tudták háromszáz forint alá” szorítani – jelentette ki a szóvivő.  

Azt mondta, a korábbi szocialista kormányok biztosították a gazdaság stabilitását, az embereknek volt pénzük, tudták miből fizetni a hiteleiket, ma viszont nincs miből törleszteniük. Álláspontjuk szerint a kormányzati intézkedések a gazdagokon segítettek, az ócsai lakópark pedig vicc tárgyát képezi. Hozzátette: a legnagyobb devizaadósok helyzetét, az önkormányzatokat adóforintok segítségével konszolidálták, míg a valóban bajban lévő embereken nem segítettek.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. június 25. 21:54
milyn vastag bőr van ezeknek a az MSZB-s balf..oknak az arcán? ők mit tettek a devizahitelesekért vagy a bankok ellen ? szemétládák
liberálzöld.
2013. június 25. 14:14
"Erős forint, erős magyarország!" Erős forint, kedvező a devizehitelesek helyzete. Ez ennyire egyszerű.
ördöngös pepecselés
2013. június 25. 13:34
Emellett a Kormos mellett a Török és a Nyakó az objektivitás meg a zsenialitás szimbóluma.
szalámis hegedű
2013. június 25. 12:35
Figyelitek? Eltűnt nemezis!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!