Több mint százezer doboz cigit foglaltak le

2013. május 06. 13:24

Egy teherautóban, majd egy tanyán összesen 116 ezer doboz cigarettát találtak a NAV és a rendőrség munkatársai Téglás közelében.

2013. május 06. 13:24

Mintegy 60 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Téglás közelében vasárnap. Egy teherautóban, majd egy tanyán összesen 116 ezer doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai – közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

A hajdúhadházi rendőrkapitányság munkatársai ellenőriztek egy magyar állampolgár által vezetett tehergépkocsit a Hajdú-Bihar megyei Téglás térségében. A teherautó rakterében több mint 22 ezer doboz ukrán eredetű cigarettát találtak a rendőrök, akik értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. A férfi meghallgatása után egy téglási tanyán folytatták az ellenőrzést – ismertette Kupecz József pénzügyőr őrnagy.

A magas kerítéssel körbezárt tanyán a pénzügyőrök 94 ezer doboz ukrán eredetű cigarettát és több mint 2000 liter üzemanyagot találtak. A tanya hátsó udvarán több csempészetre használt, átalakított személygépkocsi is parkolt – tette hozzá.

A NAV pénzügyőrei a járműveket, valamint a mintegy 60 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás bűntette miatt feljelentés tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinál.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
preludio11
2013. május 06. 16:52
Látom szakmabeliek vagytok. Ez a cigi már bejött a határon,a csempészet törvényektől teljesen függetlenül működik. A trafiktörvénytől teljesen függetlenül mindig akad rá vevő,egyszerűen az óriási adókülönbségből fakadóan,ami Ukrajna és az úniós országok között vannak. Elásott cigi? Látszik,hogy tényleg nem tudod miről van szó. Az elásott cigi egy hónap múlva penészes és dohos lesz,el nem adod sosem,olyan,mintha kidobtad volna a pénzed az ablakon. A cucc ment volna tovább nyugatra,angliában vagy 3000 Ft-vel többet kapnának érte nagyban,mint odahaza.
Secnir
2013. május 06. 16:41
" Egy teherautóban, majd egy tanyán összesen 116 ezer doboz cigarettát találtak a NAV és a rendőrség munkatársai Téglás közelében. " valószínűleg ő volt a csali. amíg vele foglalkoztak, addig a határon tömött sorokban jöttek át a csempészek - és valószínűleg el is ásták a cigit azonnal. majd egy év múlva előszedik, a dupláját fogja érni :)
Akitlosz
2013. május 06. 15:46
Nincsen költségvetési csalás. Az ukrán költségvetésbe befolyt minden törvényesen előírt összeg. Piacgazdaság lenne vagy mifene. Ott célszerű vásárolni, ahol olcsóbb. Talán nem kellene a magyar államnak ennyire harácsolnia, s akkor rögtön megszűnne ez a fajta, idézem "csalás".
USsange
2013. május 06. 15:08
A múltkor Szabolcsban elkaptak pár maffiózót, úgy látszik énekeltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!