Két év börtön tanárverésért

2013. május 30. 13:27

Jogerősen két év börtönre ítélt a Balassagyarmati Törvényszék egy többszörösen büntetett előéletű mátraverebélyi nőt, aki bántalmazott egy tanárt az iskolában 2011 novemberében.

2013. május 30. 13:27

Barsi József, a a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője elmondta: a Salgótarjáni Városi Bíróság tavaly októberben két év börtönre ítélte Rácz Györgynét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt. A vádlott és védője akkor enyhítésért fellebbezett, de a törvényszék most helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A bíróság arról is rendelkezett, hogy az asszony nem bocsátható feltételes szabadságra.

A szóvivő ismertette: Rácz Györgyné 2011. november 28-án ment be a mátraverebélyi általános iskolába, ahol a tanteremben, a gyerekek szeme láttára kiabált a pedagógussal, akit térden is rúgott, majd arcon ütött. A tanár könnyebb sérüléseket szenvedett. Az asszony azért akarta felelősségre vonni a pedagógust, mert állítása szerint korábban megverte a fiát. A nyomozás szerint a vádaskodás alaptalan volt.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű – már tízszer volt büntetve lopásért –, azt viszont enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy beismerő vallomást tett, és bocsánatot kért a pedagógustól.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Godmachine
2013. május 30. 17:43
Tanárverésért két év? Nevetséges ítélet! Ennyit a liberalizmusról Pafff.
nyulaspista
2013. május 30. 14:52
miért nem végezték ki ? adózni nem adózott soha, a felmenői és a leszármazottai sem. hasznára nincs csak kárára az emberiségnek.
thymian
2013. május 30. 14:40
Ennek meg enyhítették a büntetését. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4NazOfFDMLY Belőle lesz a jövő munkaerő tartaléka.
thymian
2013. május 30. 14:35
Miskolcon az egyik lyukói kertszövetkezet köttette ki a vizet, ahol nem fizettek. Ezek többnyire illegális használók, feltörik a házat, beköltöznek, a tulajok ki se mernek menni a saját telkükre. Természetesen megy a követelőzés, fenyegetés, a jogok hangoztatása, sajnáltatás, közlemények kiadása. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VmjA2zuoLXQ http://www.boon.hu/nezopont-a-viz-azur/2279890 Ezen is be lehet sírni, amikor az újságíró lefesti a szörnyű képet, hogy a 2 éves kislány colát iszik, de csak azért, mert kikötötték a vizet. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!