Jobbik: Orbán tartsa tiszteletben a bíróság döntését!

2013. május 03. 19:45

A Jobbik szerint a független magyar bíróság döntései mindenkire kötelezőek, „függetlenül attól, tetszik vagy nem tetszik”, azokat Orbán Viktor kormányfőnek is tiszteletben kell tartania.

2013. május 03. 19:45

Így reagált a párt pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett alkotmányellenes anticionista rendezvény megakadályozására.

 
A Jobbik úgy fogalmazott: „a független magyar bíróság által jóváhagyott, törvényes módon bejelentett, először a rendőrség által is tudomásul vett – utólag épp Orbán Viktor utasítására törvénytelenül betiltott – rendezvényt nem tilthatja be a Fidesz elnöke, ahogy a Jobbikot sem félemlítheti meg csak azért, hogy kedvében járjon a Zsidó Világkongresszuson részt vevőknek”.
 
Hozzátette: „a nemzeti párt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően megrendezi a bíróság által is jóváhagyott kegyeleti megemlékezést”.
 
A Népszabadság Online április 9-én írt arról, hogy ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész május 4-ére, a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetére időzítve „antibolsevista és anticionista népgyűlést” szervez. A budapesti rendőrfőkapitány április 29-én megtiltotta a rendezvény megtartását, ezt a döntést Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő támadta meg a bíróságon.
 
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett alkotmányellenes anticionista rendezvény megakadályozására. A kormányfő az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: arra kéri „a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak”. Orbán Viktor elfogadhatatlannak tartja a bíróság pénteki döntését, álláspontja egyértelmű: „bármely köntösbe is bújtatott, nyilvánvalóan antiszemita szándékú rendezvénynek, a jogállam kijátszásának Magyarországon nincs helye” – áll a közleményben.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2013. május 04. 14:43
Már a kiindulási alapnál nincs értelme Vona cirkuszának. Ott van leírva: " minden TÖRVÉNYES eszközzel" !!!! Ha ezt nem tudja Vona vagy bárki más értelmezni, az akkor vagy nagyon buta vagy csak uszul.
Kvasztics Fedor
2013. május 04. 09:42
Tetszett a Zsidó Világkongresszus szervezőinek érvelése, miszerint azért tartják nálunk az összejövetelt, mert itt jelentős az antiszemitizmus. Ha így gondolják, ám legyen, de akkor javasolnám helyszínnek Teheránt, abban azért lenne valami kurázsi. Ezt a kongresszust most fel lehet fogni provokációnak is, de hagyjukProvokáció, mert nem lehet senkinek előírni, melyik népet, etnikumot szeresse, melyiket ne szeresse, melyikről milyen véleménye legyen, melyiknek a történelmi múltját hogyan értékelje. Ha már ennyire szajkózzuk az emberi jogokat, akkor a gondolatszabadság az egyik ezek közül. Ezzel együtt nem tartom értelemes gondolatnak a különféle ellentüntetéseket. Azért, mert az is provokáció. Nem tudom, mi a szerepe a zsidók világkongresszusának, rengeteg kongresszus van minden felé, különféle témákban. Ez is belefér. De nem biztos, hogy fel kéne ott szólalnia Orbánnak, mert ennek némi mosakodás íze van, meg teljesen úgy néz ki, felmondjuk az antiszemita leckét, megfutjuk a kötelező tiszteletköröket. Miért kéne tiszteletköröket futni ott, ahol állandóan rágalmaznak minket? Nem értek egyet semmi féle bűntudat ébresztésével, Európa szerte követtek el hozzánk képest sokkal nagyobb zsidóellenes bűnöket, de senkitől nem várják el az állandó mea culpát, csak tőlünk. Hiába engedélyezi a bíróság a jogszabályok alapján a tüntetéseket, nem szabad engedélyezni azokat. Főleg most, amikor a kákán is csomót keresve kritizálják a kormányt, aki - ha már előkerült a nem túl szerencsés gyorsnaszádos hasonlat - csupán idejekorán mentőcsónakba ültetné a süllyedni látszó európai hajó magyar utasait. Sajnálatos hogy azért, hogy demokratának mutassunk magunkat, diktatórikus lépéseket kell tegyünk. De ez nem a mi bajunk, ez a mára már teljesen kicsavart logikájú világ következménye.
==T==
2013. május 04. 09:22
http://index.hu/belfold/2013/05/04/a_bm_a_birosaggal_is_osszeveszett_a_jobbik-tuntetes_miatt/ Ez gyönyörű. Magyarul a BM hivatalosan is tojik a bírósági ítéletre + mindenkit eltanácsol a rendezvényen való megjelenéstől (hatalmával visszaélve fenyeget?)
toportyántiszteletes.
2013. május 04. 08:51
Magat többségnek gondoló törpe kissebségiek jól játsszák a hülyegyereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!