Megszólalt a magyar pornómilliárdos

2013. május 05. 19:38

Ha valami közel áll hozzám, akkor megcsinálom, még akkor is, ha egy darabig veszteséges lesz. Interjú.

2013. május 05. 19:38
Gattyán György

„– Nem is érdekli, hogy a megvett cégek mit érnek el?

– Dehogynem. A befektetések viszont a pénzről szólnak, és engem elsősorban nem ez motivál. Működjenek jól, erősödjenek meg, hozzanak hasznot, mindez nem lehet kérdés, ám ami igazán érdekel, hogy sikerül-e maradandó, minőségi produktumot alkotniuk.

– Emocionális, tehát hidegen hagyják a cégfelvásárlások.

– Teljesen. Ami érdekel, az a teljesen kezdő cégek, a start-up vállalkozások világa. Ezeket főleg fiatalok indítják, ezért lendületesek, frissek új megközelítéseket tükröznek. Ezért érdekelnek.

– Szavaiból azt veszem ki, hogy az ilyen cégeknél nem igazán érdekli a haszon, a profit, sokkal inkább az, hogy érzelmileg azonosuljon velük.

– Megbecsülöm azt a pénzt és tisztelem azt a fáradságot, amiért a portfóliócégeink megdolgoznak, de nem a profit az elsődleges. A cégcsoport bevételét megtermelik a felnőtt-tartalom-szolgáltatók, ezért nálunk a felvásárolt cégeknek hosszabb idejük van a bizonyításra. Ha valami közel áll hozzám, akkor megcsinálom, még akkor is, ha egy darabig veszteséges lesz.”

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ShamrockJ
2013. május 06. 10:13
Gattyan cegeinek jovedelme nagyreszt kulfoldrol szarmazik, es omaga itthon adozik le, nem beszelve arrol, hogy cegenek kozpontja is Budapesten van. Sok barom felfoghatna, hogyha tobb ilyen ember lenne az orszagban, nem ott tartanank ahol vagyunk. Nem privatizalgatott, lenyulta a nemzeti vagyont, hanem egy otletet felfutatott es a sok recskagep meg fizet erte.
ottapont
2013. május 06. 07:30
Most olvasom, hogy már a magyar népmeséket is szponzorizálta. Ehhez jól passzol: "Szexre bukkant a román ORTT a Magyar népmesékben" :D)
pullman
2013. május 06. 04:07
"...de érdemes lenne egyszer egy olyan listát is összeállítani, amely a magyar milliárdosok által befizetett személyi jövedelemadó alapján rangsorol." Egyetértek, de én nem csak a milliárdosok, hanem minden magyar polgár SZJA bevallását nyilvánossá tenném. Kiderülne, hogy a gazdasági/politikai/egyéb elit szájmérete és közteherviselése mennyire aránytalan. Gattyán Györgynek pedig előre lehet köszönni, különös tekintettel arra, hogy a TOP 100-ban szereplők közül talán egyedüliként, nem az állammal boltolva lett sikeres.
rommy
2013. május 06. 03:19
"− ... és várhatóan ez idén sem változik. Minden forintot itthon adózom le, és ezzel, úgy tűnik, a kevesek közé tartozom. A cégcsoport egyik vállalata a 41. legnagyobb adózó Magyarországon. Leányvállalatainkkal együtt már ezer feletti munkavállalónk van és az elmúlt években egyetlen forint munkahely-teremtési hozzájárulást vagy pályázati pénzt nem igényeltünk és nem is kaptunk. Nagyon sokra tartom a 100 leggazdagabb magyar kiadványt, és az itt közölt rangsort, de érdemes lenne egyszer egy olyan listát is összeállítani, amely a magyar milliárdosok által befizetett személyi jövedelemadó alapján rangsorol." ment a like
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!