Bajnai: Kilenc hónapig adnánk munkanélküli segélyt

2013. május 30. 20:09

A 2014-es kormányváltást követően az első kormányzati döntések egyike lesz, hogy három helyett kilenc hónapra emelik a munkanélküli segély folyósításának időtartamát – jelentette ki az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője csütörtöki székesfehérvári nagygyűlésén.

2013. május 30. 20:09

Bajnai Gordon azt mondta: azért tervezik az emelést, hogy biztonságot teremtsenek azoknak, akik állást keresnek. Ezen felül lehetőséget kívánnak adni az álláskeresőknek olyan munkahely megtalálásához, amelyet tehetségük és tudásuk indokol. Hozzátette: pályakezdési munkagaranciát vezetnének be minden fiatal számára, aki hat hónapja munkanélküli.

Az állam állást fog kínálni számukra, vagy olyan képzést, amellyel biztosan munkát találnak a munkaerőpiacon – mondta a politikus.

Frissítés: 

Bajnai Gordon bejelentette, hogy adóalkotmányt is terveznek, amellyel újra kiszámítható partnerré teszik a magyar államot. Nem lesznek év közbeni rögtönzött adók, kiszámítható lesz az adórendszer, ahol a polgárok előre tudhatják, milyen közterhekkel kell számolniuk a következő évben – mondta a volt miniszterelnök.

Kiemelte: a családi adókedvezményt megtartanák, hogy ösztönözzék a családokat újabb gyermekek vállalására. Támogatni szeretnék a nőket, hogy ne kelljen választaniuk a munka és a gyermek között: lehetőséget kívánnak adni a GYES melletti munkavégzésre. Az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője azt mondta, hogy kormányváltás után megszüntetik az egykulcsos adórendszert, mert „több volt a negatív mellékhatása, mint a gyógyító”.

Az általuk tervezett új adórendszer a társadalom felső 10 százalékától több teherviselést követel majd, hogy a 90 százaléknak több lehetőséget tudjanak biztosítani. Hozzátette: olyan politikát folytatnának, amely által könnyebb felemelkedni és nehezebb leszakadni.

A Videoton Oktatási Központban rendezett nagygyűlésen beszédet mondott Szelényi Zsuzsanna, az Együtt2014-PM Szövetség szakpolitikusa, valamint Szabó Tímea és Kónya Péter, a szövetség társelnökei. A rendezvényre érkezőket mintegy 15 tüntető várta transzparensekkel.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. május 31. 14:07
Bajnai: ''Kilenc hónapig adnánk munkanélküli segélyt'' És libákat is fognak osztogatni. Libatenyésztőket pedig fosztogatni.
Papuska
2013. május 31. 11:55
Úgy badarság az egész, ahogy azt Bajnai mondja! Egyáltalán nem veszi figyelembe valós társadalmi helyzetet, és ami a legfontosabb, az emberi tényezőt. Az SZJA szerepének túlhangsúlyozása teljesen ellentmond annak, hogy az SZJA a legkevésbé hatékonyan behajtható adóforma, és durván bünteti, hátrányos helyzetbe hozza a bérből és fizetésből élőket. Ebben az évben 1,2 millióan nem fizették be, szinte a nem kimondottan bérből és fizetésből élők teljes köre, és velük szemben tehetetlen az APEH! Vissza akarja hozni a munka, és a teljesítmény büntethetőségét. Visszafordítani akarja akarja a jövedelmek munkához és teljesítményhez való közelítése szándékait, konzerválva a protekcionizmust, és a bérek irrealitását. Olyan dolgokat akar visszaállítani, amik tudvalévően az elmúlt időszakok gazdasági és erkölcsi csődjeit okozták. Vissza akar hozni a munkanélküli segélyben egy olyan manipulálható rendszert, ami a nemrégi múltban a munkáltatói visszaélések alapja volt, különösen az idényjellegű munkák esetében. Vagy nagyon demagóg amit mond, vagy nincs tisztában a reális valósággal! Amiket vissza akar állítani, azok tették tönkre annak idején az országot! Ennyire nem lehet demagóg! Ha valakinek ígér, azt valahonnan el kell vennie, de elvenni, csak onnan tud, amihez hozzá tud férni. Ismét azokat szorítaná, akik egyébként is szorításban élnek, de teljesítenek. A dolgozóktól venne el, és a dologtalanoknak adna. Ez tragédia lenne az országnak! Újból a 2006-os időszak csődközeli helyzete állna elő. Megszenvedtük, megszenvedték a változást az emberek, most jönne a viszonylag jó része, erre ezt verné szét! Aki gondolkodik, ezt nem akarhatja!
Selamat
2013. május 31. 11:30
Most őszintén! Mennyivel különb ez a libatolvaj, mint az összes eddigi ballibsi volt? Semmivel. Ugyanúgy szart se ér, de igérni azt tud. Egyre élesebben látszik, ez a balfasz már annyira bajban van, hogy saját maga ellenségeként mond minden, a nyomorából épp kiszabadult gazdaságot tönkretevő szart, csakhogy a cigányok, meg a többi dolgozni nem akaró szavazatait megkapja!! Most már a vak is láthatja, Bajnai nem az országot akarja segiteni, csak miniszterelnök akar lenni. Leginkább a külföldi haverjait megsegitendő!
bigyomail
2013. május 31. 11:30
Én meg hat évig, csak nyerjek választást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!