Az MSZP szerint lebuktatta magát a jászapáti polgármester

2013. május 27. 09:36

A szocialisták közleménye szerint lebuktatta magát Pócs János, Jászapáti fideszes polgármestere, amikor olyan titkos információkról nyilatkozott, hogy a településen hányan pályáztak trafiküzemeltetésre.

2013. május 27. 09:36

Az MSZP idézi a polgármester nyilatkozatait, amelyek szerint „Jászapátin heten pályáztak, ebből kettő volt fideszes”. A szocialisták szerint azonban Pócs János semmilyen forrásból nem tudhatná, hogy hányan pályáztak Jászapátiról, hacsak – Horváth István szekszárdi polgármesterhez hasonlóan – nem látta a pályázók titkos listáját. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ugyanis csak a nyertesek listáját tette közzé, így azt, hogy egy-egy településről hányan és kik pályáztak, továbbra is titokban tartja – emlékeztetett a közlemény.

A szocialisták ezért felszólítják Pócs Jánost, hogy adjon elfogadható magyarázatot arra: honnan tudja, hogy hányan pályáztak; látta-e a helyi pályázók listáját; illetve a döntést megelőzően volt-e politikai egyeztetés. Ha ezekre nem tud választ adni, akkor azonnal adja vissza mandátumát, és mondjon le a polgármesterségről – zárul az MSZP közleménye.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. május 27. 11:53
Balosok beleőrültök ebbe a trafik műbalhéba.
liberálzöld.
2013. május 27. 10:57
Nem tudta. Tippelt. Jászapátiban mindeki ismeri a másik 9 ezer embert, pontosan tudja mindeki mindenkirtől, hogy Fideszes-es, vagy sem és azt is tudja, hogy ki indult a trafikos tenderen. Meg azt is, hogy ki mit írt a pályázatában. Van előnye a kisvárosi vidéki létnek is. :))))
nickolett
2013. május 27. 10:35
Remélem senkinek nincsenek hamis illúziói: az összes pályázatot így osztották ki, nem csak Szekszárdon és Jászapátin. Ezzel a kormányzat gyorsított az ügymeneten, nem kellett egyesével elbírálni a pályázatokat. A helyi politikusok meg esélyt kaptak, hogy a saját kis holdudvaruknak kedvezhessenek. A kakas is úr a maga szemétdombján. Csak arra nem gondolt senki, hogy milyen üzenet már az az ún. rendszerváltóktól, hogy aki pl. évek óta üzemeltet egy trafikot, benne van a tőkéje és a személyes munkája, attól egy tollvonással el lehessen venni? Rákosit is valami ilyesmiért utáljuk...
kamasuka
2013. május 27. 10:10
Honnan tudtátok 2006 szeptemberében, hogy a Fidesz ki akart jönni túlmozgásos igazságbeszédével, mielőtt ti lehoztátok, ha előtte nem hallgattátok le őket? ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!