A BM akadályozza az anticionista rendezvény megtartását

2013. május 04. 09:22

A Belügyminisztérium tudomásul veszi és betartja a bíróság döntését, amellyel felülbírálta a budapesti Vértanúk terére hirdetett anticionista rendezvényt betiltó rendőrségi határozatot, de minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza majd az esemény megtartását. Erről a Belügyminisztérium pénteken este tájékoztatta az MTI-t.

2013. május 04. 09:22

A Belügyminisztérium álláspontja szerint a budapesti rendőrfőkapitány tiltó határozata jogszerű volt. A rendezvény ellentétes az alaptörvénnyel, így nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá – hangsúlyozzák a közleményben. Arra kérnek mindenkit, aki tiszteletben tartja az emberi méltóságot, hogy szombaton tartsa magát távol a Vértanúk terére meghirdetett Jobbik-rendezvénytől.

A Belügyminisztérium leszögezi: határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását, és védi valamennyi elszenvedőjének emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát. Minden olyan megnyilvánulást, amely az alaptörvényben foglaltak sérelmével, csorbításával jár, a tárca – ahogy minden jóérzésű ember – megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) vasárnaptól Budapesten tartja háromnapos közgyűlését.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2013. május 04. 12:01
Emberi méltóság? Kinek a méltósága az, ha 500 szélhámos megér ennyi huzavonát? Az lenne méltóság, ha nyíltan kiállnának egy olyan nemzet mellett, amelyik védi őket.
gnoldeah
2013. május 04. 11:44
Ez nem jött össze (:
==T==
2013. május 04. 10:08
A mandinak meg gratula, hogy iylen szépen eldugta ezt a fideszre nézve amúgy vérciki bejegyzést.
==T==
2013. május 04. 10:07
Ez gyönyörű. Magyarul a BM hivatalosan is tojik a bírósági ítéletre + mindenkit eltanácsol a rendezvényen való megjelenéstől (hatalmával visszaélve fenyeget?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!