Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Gerhardt Ferenc lesz a jegybank új alelnöke

2013. április 11. 14:08

Az Origo értesülései szerint a monetáris tanács egyik tagját, Gerhardt Ferencet javasolja a miniszterelnök a Magyar Nemzeti Bank alelnökének.

2013. április 11. 14:08

Az Origo értesülései szerint Gerhardt Ferencet javasolja a Magyar Nemzeti Bank alelnökének Orbán Viktor. A portál megkereste az ügyben a kormányfő szóvivőjét, és a jegybankot is, de még nem kaptak választ. Az MNB egyik alelnöki posztja azért üresedik meg, mert az eddigi alelnök Király Júlia a héten lemondott, mert aggasztónak tartja a Matolcsy György vezette jegybankban eluralkodó folyamatokat.

Gerhardt Ferenc egyébként 2011 márciusa óta a monetáris tanács tagja, de már azt megelőzően is dolgozott az MNB-ben, igaz csak a bankműködést támogató területeken. 2005 és 2007 között a Magyar Nemzeti Bank informatika, a bankműveletek, az intézményi és közbeszerzések és a műszaki szolgáltatások vezetését ellátó igazgatója volt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. április 11. 15:34
Gerhardt elvtárs bizonyított nertárs, jó elvtárs.
kjkj945
2013. április 11. 15:01
""2005 és 2007 között az MNB igazgatójaként a jegybanki informatikáért, a bankműveletekért, az intézményi és közbeszerzésekért és a műszaki szolgáltatásokért volt felelős. Járai Zsigmond őt javasolta kinevezni Szapáry György alelnök posztjára, ehelyett azonban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megvárta, hogy lejárjon Járai elnöki mandátuma, hogy utódjával, Simor Andrással egyeztessen az új alelnök személyéről, és nem Gerhardtot nevezte ki""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!