DK: A Matolcsy-csomag kockázatos

2013. április 04. 13:54

A Demokratikus Koalíció szerint kockázatos és alig érezhető előnyökkel jár a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett, gazdaságösztönzőnek szánt csomag.

2013. április 04. 13:54

Molnár Csaba DK-alelnök az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: az új Matolcsy-csomag hitelkerete a magyar vállalati szektor teljes hitelállománya (mintegy 7100 milliárd forint) alig 3,5 százalékának felel meg, vagyis összege a hitelezés szempontjából elhanyagolható, valós gazdasági növekedés beindítására alkalmatlan. Az Orbán-kormány idején mintegy 1500 milliárd forinttal csökkent a vállalatok által igénybe vett hitelek nagyságrendje, ezen a ma bejelentett csomag érdemben nem változtat – tette hozzá.

Kiemelte: a jegybankelnök által vélt előnyök ráadásul nincsenek összhangban azokkal a kockázatokkal (hitelezési-, kamat- és árfolyamkockázatok), amelyek a csomag bevezetésével együtt járnak. A vállalkozások forráséhségét a csomag nem enyhíti, munkahelyeket nem teremt, a gazdasági növekedést nem indítja be – értékelte Molnár Csaba, aki szerint a „Matolcsytól már megszokott tündérmesék” közé tartozik az az állítás is, mely szerint a csomag 0,7 százalékkal növeli a magyar gazdaság teljesítményét.

„Matolcsy ágyúval lő verébre” – összegezte véleményét az ellenzéki politikus. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön jelentette be, hogy a növekedés támogatására és a hitelezés bővítésére három intézkedésből álló növekedési hitelprogram indításáról döntött a jegybank monetáris tanácsa.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElQurMinator
2013. április 04. 22:18
Csabi az a kockázatos, hogy még mindig szabadlábon vagytok ebben az országban. Na ez KOCKÁZAT! Nem kicsi, hanem nagy!
silvester
2013. április 04. 16:02
A dinkák csak ne pofázzanak bele a nagyok dolgába.Lustálkodjanak csak reggel-délben és este,hazudjanak,ferdítsenek Nem Vagyunk Rájuk Kiváncsiak.Kövessék a bol...dok királyát ferkót a sirig.
bookmark
2013. április 04. 16:02
Én a Matolcsy helyében most nagyon ülnék a Ft-on. Csak akkor lehet a Ft-ot Short-olni, ha van aki elad Ft-ot. Máskülönben bedugul a pozíció. A zárásnál nem szabad Ft-ot eladni.
qccqccqcc
2013. április 04. 15:49
Amit nem ti találtatok ki, az mind-mind kockázat, ugye? Keresd inkább a szakdogádat, Ferikém!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!