A neonáci pártok térnyeréséről is szó lesz a Zsidó Világkongresszuson

2013. április 15. 11:34

A Zsidó Világkongresszus május eleji budapesti közgyűlésén többek között a neonáci pártok sok európai és más országban megfigyelhető, riasztó felemelkedéséről fog tanácskozni. A közgyűlésen fölszólal majd Orbán Viktor, Guido Westerwelle német külügyminiszter és Erdő Péter is.

2013. április 15. 11:34

A világ zsidóságát érintő témákról, köztük a neonáci pártok sok európai és más országban megfigyelhető, riasztó felemelkedéséről fog tanácskozni a Zsidó Világkongresszus (WJC) május eleji budapesti közgyűlésén – közölte hétfőn a több mint száz ország zsidó közösségeinek képviselőit tömörítő szervezet. A WJC négyévente összeülő, legfelsőbb döntéshozó szervének tanácskozásán a másik fő téma a közel-keleti helyzet lesz.

A közgyűlésen fölszólal Orbán Viktor magyar kormányfő, Guido Westerwelle német külügyminiszter és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke – olvasható a közleményben. A budapesti tanácskozás „jó alkalom lesz arra, hogy megmutassuk, a világ zsidósága, ha egységes, hallatni tudja a hangját, és javíthat dolgokon” – közölte Ronald S. Lauder, a New York-i központú szervezet elnöke, méltatva a budapesti zsidóság „jelentős történelmét” és „élénk” közösségi életét.

„Az a tény, hogy a WJC Budapesten tartja közgyűlését azt jelzi, hogy szolidáris a magyarországi zsidó közösséggel, amely növekvő antiszemitizmussal kénytelen szembesülni az elmúlt években” – idézte Feldmájer Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét közleményében a WJC. A világkongresszus május 5. és 7. között tartja tisztújító közgyűlését Budapesten.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. április 15. 17:06
Undorító lesz. Hozzánk jönnek majd minket szidni.
Sieger
2013. április 15. 14:44
Remélem lesz vita a hollókosztról is.. Volt-e,és ha igen,miért, illetve hány halálos áldozattal járt.
Ernesto Valverde
2013. április 15. 14:44
Fordított esetben valószínűleg már bombáznák Budapestet. (Ha egy Náci Világkongresszus tanácskozna a neozsidók sok európai és más országban megfigyelhető, riasztó felemelkedéséről.)
OberEnnsinnen
2013. április 15. 14:41
Minden struktúra bukása az aránytévesztés miatt következik be. A WJC aránytévesztése sajátos helyzeténél fogva - adott esetben - nagyon súlyos következményekkel járhat. (Első jelként: néppártok szétesése, szélsőségesek megerősödése.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!