Viharos alkotmányozás

2013. március 11. 11:25

Gulyás Gergely szerint Magyarország csak egyenlő elbánást kér, Schiffer András szerint a Fidesz felszámolta a jogállamot.

2013. március 11. 11:25

Az alkotmánymódosítás kapcsán Schiffer András elmondta, hogy szerinte a Fidesz felszámolta a jogállamot, és a következő kormány mozgásterét akarja szűkíteni. Lukács Tamás KDNP-s képviselő szerint húsz év után végre magyar, Magyarországra szabott alkotmány készítettek az emberek bevonásával.

Molnár Csaba szerint viszont „az ország alapvető szabályrendszere az nem lehet egyetlen politikai erő ízlésének megfelelő”. Lukács szerint az ideiglenes alkotmány az átmentett kommunista rezsim alkotmánya volt, bár azt elismerte, hogy ő is ott ült a megalkotásánál.

A hajléktalanokkal kapcsolatban Lukács elmondta: „aznak is van emberi joga, aki tulajdonnal rendelkezik, és nagyon megalázó dolog ha az ember kilép a lakásából: most mit csináljak azzal az emberrel, aki ott fekszik a lépcsőn? Borzalmas érzés átlépni azon az emberen.” Schiffer szerint a Fidesz megint nem az okokra, hanem a következményekre koncentrál, ugyanis hajléktalannak lenni következmény.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radír
2013. március 12. 09:53
Sciffer megoldja a hajléktalanság problémáját. Szélerőműveket telepit a Hősök terére,amit a homleszek fognak üzemeltetni.Számára a jog,a száraz paragrafusok az élet. Reggelire a PTK-t eszi meg,ebédre a BTk-t következik.Neki csak demokráciára van szükség kenyéret ő nem fogyaszt. Molnár Csaba személyisége meg maga a bohózat.
szabadhajdu
2013. március 11. 17:04
Lukács Tamás illegitim módon tárgyalt az akkori kerekasztal mellett. Illegitim módon hozták létre az alkotmány bíróságot, amely az illegitim alkotmány alapján hozta türvény értelmezéseit. Miért baj, hogy az új alkotmányt legitim erők hozták létre?
kukagyerek
2013. március 11. 16:44
Véletlenül odalapoztam, amikor ezek vitáztak decsak két percig bírtam nézni. Ezalatt a két perc alatt a kdnp-s faszi, kb. 52 ezerszer kért bocsánatot a másik három pojácától.
kjkj945
2013. március 11. 14:24
Ateve siffinek csak dédpapi népije a jogállam!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!