„Tiszta hülyeség" — a volt német miniszter kritikus a kritikusokkal

2013. március 27. 13:45

Erős jelzőkkel minősítette a magyar alkotmányt ért negatív kritikákat Klaus von Dohnanyi.

2013. március 27. 13:45

„Tiszta hülyeség”, hogy Magyarország nem demokrácia — nyilatkozta Klaus von Dohnanyi volt német miniszter kedden, a Két ország identitása című pódiumbeszélgetésen Berlinben. A szociáldemokrata politikus szerint a magyar kormány tevékenységének számos pontját lehet bírálni, de felesleges túlzásokba nem szabad esni — tudta meg az mno.hu. Ez a felszólalás már nem az első az új alaptörvény mellett. Jason Kenney kanadai bevándorlási miniszter, Rupert Scholz, volt német védelmi miniszter is megvédte már Magyarországot a támadásoktól, és Frédéric Pons is kihangsúlyozta, a francia Valeurs actuelles lapban, hogy Orbán Viktor csak végrehajtja a programot, amiért megválasztották.

A negatív vélemények hátterében valószínűleg kommunikációs problémák rejlenek, legalábbis Georg Paul Hefty, a Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori rovatvezetője szerint. Ezért lehet, hogy a Magyarországról szóló német sajtóbeszámolók gyakran részrehajlóak, csak az egyik politikai oldal véleményét tartalmazzák. Hefty ennek okaként emelte ki a kommunikációs problémákat. A német újságírók hagyományosan kritikus beállítottságúak, és általában nem beszélnek magyarul, ezért a fejleményekről nem első kézből, hanem különböző politikai beállítottságú közvetítőktől kapott információk alapján írják a beszámolókat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!