Tabajdi: A rezsicsökkentés szemfényvesztő osztogatás

2013. március 12. 12:49

Szemfényvesztő osztogatásnak nevezte kedden Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP-)képviselő a magyar kormány által bevezetett tízszázalékos rezsicsökkentést az EP strasbourgi plenáris ülésén az „Energiagazdag jövő” címmel rendezett vitában.

2013. március 12. 12:49

A szocialista politikus szerint a magyarországi rezsicsökkentés azért érdemel támogatást, mert legalább átmenetileg segít azokon, „akiknek még van miből egyáltalán kifizetni a rezsijüket”, kérdéses ugyanakkor, hogy a leginkább rászorulóknak, a szegényeknek jelent-e bármiféle könnyebbséget. „A rövid távú intézkedések helyett olyan befektetések kellenek, amelyek alacsonyan tartják a rezsiköltségeket, garantálják az energiaellátás biztonságát. Ilyenek a többi között a panelházak és más épületek szigetelése, valamint a megújuló energiaforrások fejlesztése” – hangsúlyozta írásbeli hozzászólásában a szocialista EP-képviselő.

Tabajdi Csaba ugyanakkor úgynevezett közüzemi szolgáltatási minimum bevezetését sürgeti Magyarországon. Úgy véli, hogy ezzel minden esetben biztosítható volna a szükséges áram- és gázmennyiség az állampolgárok számára. Így elkerülhető lenne az, hogy az alacsony jövedelmű fogyasztók villanyóráját lekapcsolják és kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek.

Tabajdi arról is említést tett, hogy a korábbi, szocialista vezetésű magyar kormányok által indított panelprogram keretében több mint 260.000 panellakás energiatakarékos felújítása történt meg uniós felzárkóztatási forrásokból és állami, vagy önkormányzati támogatásból, illetve a lakástulajdonosok hozzájárulásából. A szocialista politikus érthetetlennek nevezi, hogy a jelenlegi magyar kormány miért számolta fel a panelprogramot, mert szerinte ezzel több százezer családot fosztott meg attól a lehetőségtől, hogy lakásuk felújításával akár 45-60 százalékot spóroljanak a havi rezsiköltségükön. „Ez lenne a tartós megoldás!” – zárta hozzászólásáról szóló közleményét Tabajdi Csaba.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebastian Knight
2013. március 12. 18:35
Milyen gonoszak ezek az energiacégek, hogy szemfénvesztő módon osztogatnak.
Übermayer
2013. március 12. 14:33
Több extraprofitot az energiaszolgáltatóknak! Több pénzkivonást Magyarországról! lehetne választási plakát is :)
kamasuka
2013. március 12. 14:11
Hát a qurva anyádat Csaba. Brüsszelből ...
toportyántiszteletes.2
2013. március 12. 13:33
Várjuk a további rezsimcsökkentést narancsmaffiózók,na meg a 13-ik havit,HAHA!Csak nehogy az derüljön ki,rövid a farkatok,szokás szerint.Bele kéne húzni,nehogy nagyobb legyen a narancsbukta mint a maszopos!A hétvégén is duplabukta volt,hiába a nyílt zsarolás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!