Nem jogerősen felmentették a tábornokokat

2013. március 01. 09:55

A tábornokper valamennyi vádlottját felmentették a Kaposvári Törvényszéken a bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette alól.

2013. március 01. 09:55

Vadócz Attilát, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője a Hír TV Rájátszás című műsorában elmondta, hogy „a Katonai Tanács részben bűncselekmény, részben pedig bizonyítottság hiányában mentette fel a vádlottakat. (…) Elképzelhető, hogy követtek el bűncselekményt, de azt a Törvényszék nem látta megállapíthatónak, hogy a vádlottak követték el.

Eredendően tizenhét vádlottal szemben emelt vádat az ügyészség, (…) a Katonai Tanács tizenöt vádlottat mentett fel, két vádlottal kapcsolatban pedig elkülönítette az eljárást” – mondta Vadócz. Hozzátette: tudomása szerint ezen két vádlott egyikénél történt vesztegetéssel kapcsolatos tettenérés.

A bíróság szerint O. János vádlott esetében az ügyészség törvénytelen módon jutott a vallomáshoz, mert büntetlenséget ígért neki. A vádirat nagyja viszont pont erre a vallomásra alapoz, de Vadócz szerint nem O János vallomásának aggályai miatt nem született elmarasztaló döntés az ügyben, mivel a vádlottakon kívül kb. ötven tanút is meghallgatott a bíróság.

Az eljárás a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsán fog folytatódni másodfokon” – mondta a szóvivő.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2013. március 03. 02:52
hol rontottuk el, hogy ilyen politikusokkal, ilyen birokkal és ügyészekkel ver isten minket??? ezek a tábornokok csak a "munkájukat" végezték, loptak, csaltak, hazát házat nem védtek..gondolom mennyire hösiessen védenék az életünket ezek a derék katonák..
Claypool
2013. március 03. 01:40
Az elszámoltatás egyik legnagyobb kudarca! Velejéig romlott balkáni banánköztársaság ez az egész!
küllő
2013. március 02. 18:30
Ez se jött össze!!!????
Magyarvagyok?
2013. március 02. 15:27
Van-e az ügyben egyértelműen büncselekményre utaló körülmény? Igen van! Az ügyészek több rend beli hivattali visszaélést követtek el! Mi volt a céljuk? Mért gondolták, hogy büntetlenül meglehet uszni a kikényszerített hamisvádakat? Egyáltalán meglehet uszni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!