Karácsony: Frakciószövetséget akartunk az LMP-vel

2013. március 04. 11:03

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke EP-mintára akart együttműködni az LMP-vel.

2013. március 04. 11:03

Karácsony Gergely a Hír TV Versus című műsorában elmondta, „a Párbeszéd Magyarországért jogilag nem létezik”, de beadták a papírokat a cégbírósághoz, és nyolc országgyűlési képviselővel rendelkeznek, akik képviselői csoportot alakítottak. Erről elmondta, hogy „egy koordinációs mechanizmus, amit a Házszabály ismer, de nem társít hozzá különösebben erős jogosítványokat”. A PM társelnöke elmondta azt is, hogy nem bánják az LMP-ből való kiválást, bár „nem volt emberileg egy könnyű történet” számukra. Hozzátette, hogy őszintén sok sikert kíván az LMP-ben maradt politikusoknak is. Karácsony szerint a szétválás során felmerült az is, hogy lemondjanak a PM-esek parlamenti mandátumaikról, de a politikus szerint nagyon nehéz meghatározni, hogy a 2010-ben bejutott 16 képviselő megválasztásában mekkora szerepe volt a PM-esek személyes munkájának.

A nagy többség véleménye az volt, hogyha mi arra szövetkezünk, hogy bizonyos értékeket képviseljünk, hogy elinduljunk egy másfajta politikai stratégiában, és próbáljunk hatékony képviseletet találni az értékeinknek, azt ne azzal kezdjük, hogy a képviselettől megfosztjuk saját magunkat” – indokolta Karácsony végső döntésüket. Hozzátette, hogy a frakciókérdést meg akarták oldani, volt egy ajánlatuk az LMP felé: „azok, akik a képviselőcsoportot alkották az LMP-ben, azok vállalják a közös munkát egy frakció keretében, és egy frakciószövetséget hozzanak létre. Nagyjából úgy, ahogy az Európai Zöldpártban ez működik egyébként az Európai Parlamentben: két zöldpártnak van egy közös frakciója”.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. március 05. 06:46
Bő egy év és mehet vissza Gergely civilnek. Volt egy Somogyi Zoltán, felkent politológus, belemártotta magát jó fizettségért Dávid Ibolykáék kampányába. Gergely megmártózása a közéletben oda vezethet, hogy politológusként se lesz rá kiváncsi senki, ez a "tudás" ma már egy romkocsmában is kevés. "szabad mandátum" vazz.. A szerkesztő úr a legfinomabban, legudvarisabban próbálja ösztökélni, hogy legalább a józan paraszteszét vegye elő. Egy újlipóciai Szanyinak több politikusi esze van, nyert már egyéniben és kinéz neki egy EP hely listavezetőként
stalin
2013. március 04. 21:03
próbálkozz a párbeszédeddel a jó kurva anyádnál akit esetleg meg tudsz győzni arról, hogy milyen alkotó jellegű tevékenység homokért baszni a sivatagban !!!!
slomovicz
2013. március 04. 20:48
Ez a közös frakció- nagy ötlet- kedves Karácsony G. Olyan kb. mint amikor én javasoltam a szomszédnak- használjuk közösen a csinos huszonhatéves feleségét. Fele költség- dupla élvezet- valamiért elhajtott a büdös francba. :-) Nem érted Gergely. Ugye most sem érted? Mindegy. Két év múlva, a kóbor kutya sem fog emlékezni rád!
hátakkor
2013. március 04. 20:30
Ha frakciószövetséget akarnának az LMP-vel, nem ugranak ki. Valójában a vörösök hátán szeretnének bejutni 2014-ben, rátapadni az örökölt infrastruktájukra, ami nekik nincsen, de a szekeresek sem ma kezdték az üzelmeiket, a parlament is kisebb és nekik sem áll jól a szénájuk. Konkrétan ez a csávó égett be nagy hanggal a II. kerületben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!