Kákosy: Vissza kell találni a rendszerváltás alapelveihez

2013. március 04. 15:22

Kákosy Csaba szerint a rendszerváltás óta eddig nem volt olyan jegybankelnök, aki kinevezése előtt „csak ügyfélként járt volna a bankban”.

2013. március 04. 15:22

Van egy gazdaságpolitikai programkidolgozás az MSZP-ben, én ennek a munkáját fogom össze a szocialista párt kérésére – jelentette ki Kákosy Csaba az ATV Start-ban, azt cáfolván, hogy az MSZP tagja lenne. Mint mondta, a „jó fél éve” készülő program abba az irányba megy, amit ő is tud képviselni. Kákosy szerint „vissza kell találni a rendszerváltás alapelveihez”: újra hinni kell a piacgazdaságban és abban, hogy a gazdaság terén versenyre van szükség, amihez ugyanakkor bizalom és kiszámíthatóság is szükséges.

A volt gazdasági miniszter úgy véli, a szocialista pártnak most el kell indulnia a választók felé: elmondani nekik, hogy például az ellenzék az egykulcsos adó helyett progresszív adózást vezetne be az országban. Ugyanakkor Kákosy szerint nem szabad ugyanazokat a napi politikai döntéseket meghozni, mint 2002 és 2010 között: „a szocialista párt óriási pofont kapott 2010-ben, ebből mindenképpen tanultak”.

Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése kapcsán elmondta: „azokat a pozíciókat, ahova hosszú időre kerülnek emberek, tiszteletben kell tartani”. Kákosy kijelentette: olyan megoldásokra van szükség egy esetleges 2014-es ellenzéki győzelem után is, amelyek „nem fognak alkotmányos jogokat sérteni”. Ugyanakkor Kákosy hozzátette: a rendszerváltás óta nem volt olyan jegybankelnök az országban, aki kinevezése előtt „csak ügyfélként járt a bankban”. A volt gazdasági miniszter kijelentette: „a jegybank elsődleges célja az árstabilitás elérése Magyarországon”, és csak úgy lehet támogatni a kormány gazdaságpolitikáját, hogy közben nem sértik meg ezt az elvet.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. március 04. 22:49
Kákosy=Kóka.ez a rendszerváltás alapelve.jó helyen van, írogassa az mszp gazdasági pogramját, annyit tanultak a 2010es vereségből!
szabadhajdu
2013. március 04. 20:44
„Legalább száz megoldandó ügy van a minisztériumban, ha ebből csak tízet rendezünk, de jól, az már eredménynek számít.” De Csaba egy se jött be, most meg osztod az eszet, hogy is van ez öreg libernyik?
KannibálTatárÚr
2013. március 04. 20:40
„vissza kell találni a rendszerváltás alapelveihez” Isten ments!!! A rendszerváltás tette tönkre egész Kelet-Európát! Az általa okozott károk a két vh. által okozottakénak a sokszorosa.
szabadhajdu
2013. március 04. 20:38
Visszatérni a rendszer váltás alapelveihez az meg micsida? Ja az a libernyik katyvasz ami tönkre tette az országot és felemelte a zavarosban halászókat. Hát tudod mit, húzzál el..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!