Hungarikum a pálinka, a törkölypálinka és a herendi porcelán

2013. március 21. 14:03

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter bejelentette: a herendi porcelánnal, a pálinkával és a törkölypálinkával bővül a hungarikumok listája.

2013. március 21. 14:03

A herendi porcelánnal, a pálinkával és a törkölypálinkával bővül a hungarikumok listája – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság kihelyezett ülése után csütörtökön Herenden. Mindegyik olyan komoly nemzeti értékünk, amire büszkék vagyunk – szögezte le a miniszter.

Fazekas hozzátette: a pálinka nemzeti italunk, igazi magyar sajátosság, az elkészítés módja, a termelés, az ízvilág; része a magyar hétköznapoknak és ünnepeknek egyaránt. A herendi porcelán nem csupán kézműves termék, hanem olyan kézműves kultúra, ami nemzeti kinccsé válhatott – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libatolvaj
2013. március 21. 16:34
Hungarikum a 47000ft-os fizetés is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!