Elsőfokú figyelmeztetés 14 megyében

2013. március 31. 10:01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizennégy megyében helyezett érvénybe elsőfokú figyelmeztetést heves zivatarok, illetve jelentős mennyiségű várható csapadék miatt. Az szolgálat előrejelzése szerint húsvétvasárnap délkeleten néhol 20 fok is lehet, ám a Dunántúlon havazásra is készülni kel.

2013. március 31. 10:01

Nyolc megyében a heves zivatarok, hat megyében a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az országban. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint húsvétvasárnap délkeleten néhol 20 fok is lehet, de a Dunántúlon havazásra is készülni kell. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap hajnalban az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat, és emiatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében. Míg Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területén olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet. Így ezekben a megyékben emiatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írta: vasárnap a Dunántúl északnyugati felében a délutáni órákig területi átlagban 20-30 milliméter csapadék várható, a Dunántúl többi részén 20 milliméter vagy az alatti csapadék valószínű. Az Északi-középhegység térségében is 10-20 milliméter közötti csapadék eshet. A Dunántúl nyugati, északnyugati térségében egyre inkább havas eső, havazás lesz a jellemző – tették hozzá. Emellett a déli, kora délutáni óráktól az esti, késő esti órákig döntően a Dunától keletre (kisebb valószínűséggel a Dunántúl délkeleti részén) többfelé kialakulhatnak intenzív záporok, illetve szórványosan zivatarok is. Ezeket a zivatarokat helyenként jégeső, viharos szél és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék kísérheti.

Vasárnap a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 12, másutt 13 és 20 Celsius-fok között alakul, északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére általában 0 és plusz 6, a Tiszántúlon 6 és 11 fok közé hűl le a levegő. A jelenlegi előrejelzés szerint hétfőn nem várhatók a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenségek.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. március 31. 10:48
Eljött az ideje annak, hogy takarodót fújjanak a demokráciát támadó, hőzöngő csőcseléknek. Szóljon már valaki a libapásztornak! Terelje haza a libáit.
nyugalmazott tanár
2013. március 31. 10:27
Ki kellene végre adni az elsőfokú figyelmeztetést a demokráciát támadó hőzöngőknek is. Amit cselekszenek, abból nagy baj lesz. Utána meg majd óbégathatnak a provokátorok...
biszmilláh
2013. március 31. 10:23
Ady Endre A fekete húsvét Beteg szívem most be tele-nagy, Milyen jó volna máskor élni, Máskor s tán máshol: Láz, virágzás, gyönyörű Húsvét, Jaj, itt nálunk, be fekete vagy. Mikor halt meg itt a büszkeség S volt jó itt élni nagy szivekkel, Tele szivekkel? Utat készít itt most a Fátum S letépi Húsvét minden zöld diszét. Hol a magyar százfelé dacolt, Szívós és bolond erejével, Szép erejével, Mely szabadra tört, ágált mégis S kinek dolga Isten dolga volt? Rongy, züllöttség, bomlás és boru, Csoda, hogy még vannak néhányan, Szegény néhányan, Kiknek kell még ilyen országban Szabadságért a harc-háború. Beteg szivem most be tele-nagy, Milyen jó volna máskor élni, Máskor s tán máshol, Mert itt mindent letép a Fátum: Fényes Husvét, be fekete vagy. 1914.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!