Tarlós elgondolkodna az iparűzési adón

2013. február 18. 17:41

Tarlós István szerint nem ördögtől való gondolat a kerületek iparűzési adójának fővároshoz való terelése.

2013. február 18. 17:41

A főváros korábbi vezetése „itt hagyta a BKV-t lerobbant járműállományt és 78 milliárd forint adóssággal” – jelentette ki a főpolgármester az ATV Start-ban, majd elmondta: az ő feladata, hogy mindenképpen finanszírozni lehessen a fővárosi közösségi közlekedést. Tarlós István úgy vélte, mivel nem akarják sem a lakosságot, sem a vállalkozói réteget terhelni, ezért kell valamilyen egyéb megoldást találni. „Nem ördögtől való gondolat azt sejteni, hogy ha van egy komoly adóbevétel, és nem finanszírozott a főváros közlekedése, akkor utóbbi fontosabb feladat, minthogy egy kerületben egy újraválasztás érdekében három helyett négyszer kaszáljanak a nyáron” – tette hozzá. Tarlós elmondta: az embernek feltűnik, ha a parkolási díjakból a közlekedés büdzséjébe „egy fillér sem kerül be”.

Tarlós cáfolta, hogy felajánlotta volna a kórházakat az állam részére – mint mondta, ő az egyetlen, aki „a mai napig nem írta alá az átadásokról szóló megállapodást a kormánnyal”. Kijelentette: ezzel még bizonyos problémái vannak, melyekről nem szeretne hosszabban értekezni. A Városházán történő leépítés kapcsán elmondta: mivel az oktatási és egészségügyi feladatok egy része állami hatáskörbe került, ezért ezzel számolni lehetett. „A hivatali apparátus csökkenése természetes és automatikus dolog” – jelentette ki.

A főpolgármester elmondta: az adósságátvállalási ráta a fővárosban a korábban beharangozott negyven százalék helyett ötven és hatvan közé fog esni, ami a főváros számára jó hírnek tekinthető. Hozzátette: a vízművek visszaszerzése „sem sorolható a rossz üzletek közé”, ő ezt a ciklus eddigi legnagyobb eredményének tartja. Az őt bírálókról kijelentette: ezeket ő csupán „az egyén spirituális állapotából adódó alacsony rendű érzelmi kitöréseknek” tekinti.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. február 18. 19:27
"Az őt bírálókról kijelentette: ezeket ő csupán „az egyén spirituális állapotából adódó alacsony rendű érzelmi kitöréseknek” tekinti." Jó szöveg. :)
tapsihapsi
2013. február 18. 19:04
szépen épül a központosítás meg a cucializmus... majd lesz központi tervbizottság is hamarosan meg 5 éves tervgazdasági cél is....
Odoaker
2013. február 18. 18:50
Te vagy az az okos, aki - ha nem sikerül faszántosra a hiánycél - azon hőbörög teli pofával, hogy miért nem lett fasszántos a hiánycél?! Ne is tagadd...
Trükkök Százai...
2013. február 18. 18:34
Teccettek volna forradalmat csinálni, mutogatós bácsik klubja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!