Népszava: Orbán elégedetlen, hazarendelhetik Mikolát

2013. február 18. 09:33

Hazahívhatják Mikola István a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nagyköveti posztjáról, mivel Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem képviseli megfelelően a kormány érdekeit.

2013. február 18. 09:33

A Népszava információi szerint hazarendelhetik Mikola Istvánt az OECD-nagyköveti posztjáról. A lap úgy tudja, Orbán Viktor már egy ideje elégedetlen Mikolával – helyzetén csak rontott a múlt heti OECD-jelentés, amely szerint most is ugyanazok a kihívások állnak a magyar gazdaság előtt a növekedés elősegítése érdekében, mint két éve.

A lap értesülései szerint Mikola hazatérésének hivatalos indoklása annak nyugdíjba vonulása lesz, valójában azonban arról lehet szó, hogy a miniszterelnök nem érezte úgy, hogy az OECD-nagykövet megfelelően képviseli a kormány érdekeit.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. február 18. 23:56
ha nem hiszik el az imperialistákok a tündérmesét, biztos a mikrofonállvány a hibás
liberálzöld.
2013. február 18. 14:05
Az ország elégedetlen, haza küldjük Orbánt!
Gregorius
2013. február 18. 13:26
Az OECD egyérteműen gazdasági kérdésekkel foglalkozó tekintélyes szervezet. Lehet egy volt Kórházigazgató akár átlagon felül is tájékozott, de ide az ország érdekének megfelelő képviseletére való tekintettel mindenképp gazdasági szakember kell. Már a kiküldése is kétségeket ébreszt.
bigyomail
2013. február 18. 11:06
Mikola története amúgy érdekes. Az előző Orbán kormányban még bevezette - rendes konzervatívként - a kórház-privatizációt. A balos fordulat után, amikor a Fidesz összeállt még a munkáspárttal is egy kis szocialista demagógiára, már elég vállalhatatlan volt, nem is nagyon került reflektorfénybe, bár azért 2006-ban még - ha jól emlékszem - miniszterelnök-helyettes-jelölt címkét kapott. A nagy nyerés után viszont parkolópályára tették, eldugták az OECD-be. Most meg már onnan is kiteszik, mert nem jó elvtárs. Így jár az, aki nem képes szélkakasként forogni jobbról balra kellő lelkesedéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!