Felülvizsgáltatná az állami cégvezetők prémiumait az MSZP

2013. február 14. 11:32

Török Zsolt közlése szerint tavaly összesen négymilliárd forint prémiumot, illetve jutalmat kaptak az állami cégvezetők, ami a szocialista szóvivő szerint elfogadhatatlan akkor, amikor megszorítások és számos területen pénzhiány van.

2013. február 14. 11:32

Az MSZP azt sürgeti, hogy a kormány vizsgálja felül az állami cégek vezetőinek kifizetett prémiumokat. Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: összesen négymilliárd forint prémiumot, illetve jutalmat kaptak állami cégvezetők a tavalyi munkájuk után. Példaként hozta, hogy fejenként 30 millió forintnál több prémiumot vehetett fel Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. decemberben távozó vezetője, Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója és Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. első embere.

Az MSZP szóvivője ezt elfogadhatatlannak minősítette, mondván, hogy eközben az „Orbán-Matolcsy-csomag” miatt 850 milliárdos megszorítást szenvednek el az emberek, hiányzik a pénz az oktatásból, az önkormányzatoktól, a közmunkásoktól, a családi pótlék emeléshez. Ráadásul – jegyezte meg Török Zsolt – a Fidesz korábban pofátlannak minősítette a kétmillió feletti jövedelmeket, az említett cégvezetők viszont kétmilliós havi fizetésükön felül kaptak több tízmilliós prémiumot. A szocialisták most azt követelik, hogy a kormány vizsgálja felül a kifizetéseket.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. február 14. 16:32
http://franka-egom.ofm.hu/aktualitasok_uj_4/hatalmi_elit_fizetese/hatalmi_elit_fizetese.htm Nyers Rezső szóbeli bejelentése alapján a Politikai Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi Nyers Rezső elvtárs tájékoztatóját az uránérccel kapcsolatos tárgyalásokról. Az Államgazdasági Bizottság javaslatát elfogadva helyesli, hogy a legfelsőbb párt- és állami vezetők fizetését - tekintettel nagyobb felelősségükre és társadalmi kötelezettségükre - a minisztereknél magasabb összegben állapítsák meg. Ennek megfelelően a párt első titkárának fizetése 13 500 forint, az Elnöki Tanács elnökének fizetése 13 000 forint, a Minisztertanács elnökének fizetése 12 500 forint, a miniszterelnök-helyettesek fizetése pedig 11 000 Ft legyen. Dobi István elvtárs jelenlegi fizetése ne csökkenjen, maradjon változatlan." 1963 Gazdaságilag aktív népesség száma, január 1., ezer főa 4 569 Alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete a nemzetgazdaságban, Ft 1 702
öszödibeszéd
2013. február 14. 13:03
Hogy vettek-e fel 800 milliós végkielégítéseket, mint a ti időtökben?
laci0011
2013. február 14. 12:50
Jól illeszkedik ez a prémiumcunami,az ország teljes megújításáról vizionáló torokelvágó csürhe,világképébe,bizonyosan,vagy csak a szokásos kettős erkölcsre vetült némi fény,HAHA.
motoros
2013. február 14. 12:43
Marhaság. Nem kell a felülvizsgálatra költeni. Ki kell rúgni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!