Civil összefogók vs Szolidaritás: nincs vita

2013. február 18. 17:43

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) nem látja értelmét vitát folytatni baloldali szervezetekkel, mert álláspontjuk szerint a Gyurcsány-Bajnai szövetség nem számolt el a 2002-től 2010-ig „közösen elkövetett országrontásról” – tudatta a szervezet az MTI-nek küldött hétfői közleményében.

2013. február 18. 17:43

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) március 11-re hívta nyilvános vitára a CÖF és a Békemenet vezetőit, hogy tevékenységéről és anyagi forrásairól kérdezze. Székely Sándor, az MSZM társelnöke sajtótájékoztatóján „a kormány mellett kiálló álcivil szervezetnek” nevezve a CÖF-öt, azt mondta: „szeretnénk őket egy nyilvános vitára, beszélgetésre felhívni, hogy elmondhassák nekünk azt, miért állnak ki egy olyan kormány mellett, amely pozdorjává zúzza az oktatást, az egészségügyet, a gazdaságot, bevezeti az egykulcsos adót, békétlenséget és elégedetlenséget szít a külhoni magyarok között”, majd hozzátette: több száz millió forintot költenek el arra, hogy a demokratikus ellenzéket és annak vezetőit „gúnyolják, bemocskolják”.

A felvetésre reagálva a CÖF vezetése az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a CÖF mint a Békemenet egyik szervezője is jelzi, hogy az MSZM és a Milla egyes számú vezetőivel már egyszer nyilvános vitát folytatott, és tekintettel arra, hogy azóta semmi sem változott, és a Gyurcsány-Bajnai szövetség a mai napig sem számolt el a 2002-től 2010-ig közösen elkövetett országrontásról, a vitának nincs értelme. A 2009 óta működő CÖF már akkor a széles nyilvánosság elé tárta és elítélte az MSZP-SZDSZ korrupciós, offshore-os és klándemokráciát megvalósító rezsimét - fogalmaztak, „fölöttébb nevetségesnek” nevezve, hogy az Együtt 2014 Mozgalom tagjai „alattomos módon maguk mögé bújtatják Gyurcsányt és Bajnait”.

„Továbbra is elutasítjuk a kétes privatizációkról, a 2010-ig nyakunkba varrt államadósságról, az offshore cégekbe kimenekített pénzekről és a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának elvonásáról az őszinte elszámolásra képtelen baloldali vezetők tevékenységét” – írták, hozzátéve, a CÖF és a Békemenet elvárja, hogy „számoljanak el tetteikkel azok, akik szerepet vállaltak az ország 2002 és 2010 közötti tönkretételében”.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. február 18. 23:43
Miféle szövetség?? Ezek ellenérvek?:D:D:D
kuwiq
2013. február 18. 18:22
Reggel volt a Gúr elvtárs a tv-ben "vitatkozni". A dolog úgy nézett ki, hogy ledarálta a mondanivalóját, amikor ő volt soron. Amikor a "vitapartner" megszólalt, az elvtárs ezen égbekiáltó igazságtalanság okán nem bírta magát türtőztetni, és még ötször, háromszoros hangerővel ledarálta szó szerint ugyanazt, míg a hölgy beszélt. Nagyjából ezt értik vita alatt az elvtársak, akármelyik baloldalról is szalajtották őket.
Shom_Ford_All
2013. február 18. 18:16
Szerintem ezen nem lepődött meg senki, olyan mint OV meg Bajnai. Fityeszék csak maguk között jól elvannak, a többiek meg nincsenek is vagy ellenség.
emhem
2013. február 18. 17:59
nem beszélve arról, hogy a civil összefogás meg nem számolt el a 2010 óta folyó "közösen elkövetett országrontásról". amúgy valaki elmagyarázná, hogy mi az a gyurcsány-bajnai szövetség? vagy ez csak arra utal, hogy a fidesz-hívőknek gőze sincs arról, hogy mi megy a másik oldalon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!