A kilakoltatás ellen tüntetett a Koppány Csoport

2013. február 14. 17:26

Autós vonulást tartott az önmagát otthonvédőként definiáló civil Koppány Csoport. A Budapestre szervezett felvonulás a Blaha Lujza térről indult csütörtök délután.

2013. február 14. 17:26

A Koppány Csoport nevű civil szerveződés csütörtök délután autós vonulást tartott Budapesten. A felvonulás a szervezők elmondása alapján egykor a Blaha Lujza térről indult, és a belvárosi Kossuth utcán ért véget fél ötkor. Ekkor a Koppány Csoport vezetője, Balogh Béla rövid beszédet tartott, melyben elmondta: bár a tüntetés fél hatig tart, a hidegre való tekintettel menjenek haza, a következő demonstrációra pedig március elsején készülnek.

A láthatósági mellényt viselő szervezők elmondása alapján a devizahitelesek kilakoltatása ellen tiltakoztak, ezért volt látható a két bankárt szimbolizáló figura a blokádot vezető autó tetején. A szervezők elmondták: véleményük szerint „a bankárok kirabolják az embereket”, céljuk pedig, hogy az otthonvédelem érdekében „akár fizikailag is ellenálljanak”.

Az autós blokád a Kossuth utcán ért véget, a tüntetést rendőrök kísérték. A szervezők közzétették Facebook-on követeléseiket, melyek tartalmazzák többek közt, hogy a már kilakoltatott családok helyzete kerüljön rendezésre, illetve a kilakoltatások is „kerüljenek felfüggesztésre időkorlát nélkül”. A csoport Árpád-sávos zászlókkal és egyéb nemzeti szimbólumokkal vonult, ugyanakkor elmondásuk szerint a Koppány Csoport nem kötődik a Jobbikhoz, és civil szervezetük célja az otthonvédelem. Célpontjaik többek között a Chazar utcai Végrehajtó székház és a Dózsa György úti Császti végrehajtó voltak, illetve az Astoriánál konkrétan is blokádot terveztek (bár az eseményt is ezzel a névvel illették), de negyed ötkor, a feloszlás bejelentésekor már az út szélén parkoltak autóikkal, a forgalom pedig zavartalanul haladt.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. február 14. 21:30
Ha azt vesszük, hogy a devizahitel Ft hitel volt, akkor érvénytelen a deviza-hitelre szóló szerződés. Valami ilyesmit mondanak az emberek. Ha meg átgondoljuk, hogy a bankok hatalma mekkora, akkor ugye nem lehet őket megfosztani a jogos tulajdonuktól. A fene enné meg!
Obulus
2013. február 14. 20:06
2009 CHF 172,94 EUR 263,54 2012 CHF 246,70 EUR 301,19 Kösz, Orbán és társai Rt.!
Viktus
2013. február 14. 18:42
Azt mondta a miniszterelnök úr a devizahitelesek gondjait már megoldotta, akkor ez mi? :O
keszon
2013. február 14. 18:15
a koppany csoportot olyan nagynevu emberek kepviselik, mint SoDI, a nemzet maszturbatora (http://velvet.hu/szex/2012/01/18/farokvero_videoja_miatt_tamadjak_a_nemzet_bloggeret/), a nok szajan soroskorsot szettoro balogh bela, a perverz naci papúcsos tőrpe aka molnar andras, es az egesz naci retardcirkusz (kiveve tomcat, aki igazoltan hianyzik hazi orizet miatt, valamint monar f arpad). gratulacio a mandinernek, amiert ilyen fontos szemelyeknek biztosit mediamegjelenest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!