Mégis pályázat dönt a debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjáról

2013. január 24. 16:33

Pályázatot írt ki a debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjára csütörtökön a város közgyűlése.

2013. január 24. 16:33

A pályázatot – mint azt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a testület ülésén elmondta –, azért kellett kiírni, mert július 1-től öt évre Vidnyánszky Attilát, a debreceni teátrum jelenlegi igazgatóját nevezték ki a Nemzeti Színház élére. Vidnyányszky Attila 2009 óta irányítja a Csokonai Színház tevékenységét. Debreceni vezetői megbízatása eredetileg december 31-én járt volna le, de azt kérte, hogy közalkalmazotti jogviszonyát – közös megegyezéssel – június 30-i hatállyal szüntessék meg.

A kiírás értelmében a pályázat nyertese július 1-től öt éven át vezeti a Csokonai Színházat. A pályázatok beadási határideje az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelenő kiírástól számított 30 nap.

A közgyűlés döntött csütörtökön arról is, hogy a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kft. új ügyvezető igazgatója február 1-jétől Bódor Edit eddigi programigazgató lesz. Cs. Tóth János jelenlegi vezető az idén eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, addig a cég alkalmazottja marad, de közös megegyezéssel megválik igazgatói posztjától. Bódor Edit jelenleg a társaság rendezvényigazgatója, előtte annak kulturális menedzsereként dolgozott, azt megelőzően pedig a Kölcsey Művelődési Központban szerzett tapasztalatokat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintiboj
2013. január 24. 17:03
hűha
egysegelem
2013. január 24. 17:00
"Pályázatot írt ki a debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjára csütörtökön a város közgyűlése. " Hagyjuk a szinjatekot, mondd meg Lali ki lesz az? Mindenkinek egyszerubb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!