Kolozsváron tüntetnek az MSZP ellen

2013. január 16. 18:29

Az Erdélyi Magyar Ifjak nevű szervezet szerdán Kolozsváron demonstrált az MSZP nemzetpolitikai programjának bemutatása ellen. Harminc tüntető fiatal transzparensekkel próbált bejutni a szocialisták fórumára, azonban a csendőrség megakadályozta azt.

2013. január 16. 18:29

Kolozsváron a csendőrség biztosította annak a fórumnak a helyszínét, amelyen a Magyar Szocialista Párt elnöke, Mesterházy Attila mutatta be pártja új alapokra helyezett nemzetpolitikai programját.

A csendőrség mintegy harminc fiatal bejutását akadályozta meg a nyilvános fórumra. Az Erdélyi Magyar Ifjak szervezet által mozgósított fiatalok transzparensekkel felszerelkezve próbáltak bejutni a rendezvényre. Egy transzparensen az MSZP egyik kampányüzenetét közölték, amellyel a párt a 2004. december 5-i népszavazáson az állampolgárság kiterjesztésének elutasítására biztatta a magyarországi szavazókat. Egy másik transzparensen a „Nem felejtjük el, nem bocsátjuk meg!” felirat volt olvasható. 

Sorbán Attila Örs, az EMI elnöke az MTI-nek nyilatkozva azt sérelmezte, hogy a román karhatalom akadályozza meg az erdélyi fiatalokat abban a törekvésükben, hogy egy nyilvános rendezvényen részt vegyenek és véleményt nyilvánítsanak. Mesterházy Attila beszédében elmondta, természetesnek és jogosnak tartja a tiltakozó fiatalok véleménynyilvánítását. Hozzátette, azt tekinti céljának, hogy ha egy év múlva újra előadást tart Kolozsváron, kevesebben tiltakozzanak, két év múlva pedig már ne tiltakozzanak ellene.
 
Az MSZP nemzetpolitikáját bemutató fórumot az erdélyi Kós Károly Akadémia Alapítvány és a magyarországi Táncsics Mihály Alapítvány szervezte. A rendezvényen több mint százan vettek részt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2013. január 17. 04:15
Pubi fehérgalléros agitátorok Werber meseházi féle elvtársak a politikát exportálják.Mszp-nek van pofáfa azok a magyarok közé betolakodni akik ellen 2004-ben kampányoltak ,pofa kell hozzá.Szavazat gyűjtés pofát nem szégyelve .
huttinger
2013. január 16. 22:19
Kik is lehetnek ezek az Erdélyi Magyar Ifjak. Üssük már be a gugliba. És lám....:-) http://mandiner.hu/cikk/20130115_szovetsegeseket_szervez_a_jobbik
ni++ck
2013. január 16. 22:13
Itt Erdelyben nincs eselye az MSZP-nek kar a gozert az RMDSZ meg melyebre sulyed, legkozzeleb jo ha elerik a ket szazalekot.
füst
2013. január 16. 22:09
Remelem 20 év múlva sem bocsátják meg nektek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!