Ismét szavazhat az LMP, összeállnak-e Bajnaiékkal

2013. január 23. 07:38

Az LMP 2013-as költségvetéséről, a párt szerkezeti átalakításáról, ezen belül a társelnöki rendszer esetleges bevezetéséről is dönt a hétvégén a párt XXI. kongresszusa. Ha a delegáltak egyharmada kérelmezi, akkor a helyszínen felveszik azok közé a Párbeszéd Magyarországért Platform határozati javaslatát, amely azonnali tárgyalásokat kezdeményez az Együtt 2014-gyel.

2013. január 23. 07:38

Az LMP két szóvivője, Csiba Katalin és Heltai László az arról beszélt, hogy a kongresszuson mindenképpen terítékre kerül a párt 2013-as költségvetése. A delegáltak több elképzelés közül is választhatnak. A javaslatok egyike a politikai működésére, egy másik pedig hálózatépítésre adna több forrást, míg van olyan elképzelés is, amelyik a 2014-es választásokra tartalékolna.

Napirenden szerepel a frakcióvezetőt megerősítő szavazás is. A szóvivők elmondása alapján ez nem lenne kötelező érvényű, de amikor a képviselőcsoport élén valamilyen rendkívüli ok miatt áll be változás, akkor azt a kongresszusnak is hagyományosan jóvá kell hagynia. Az LMP szervezeti reformjáról négy javaslat is készült, ezek szinte mindegyikében szerepel a társelnöki rendszer bevezetése.

Az elképzelések szerint továbbra is fenntartanák a nemi kvótát az LMP országos választmányában, és a testület létszámának átalakítására is születtek javaslatok. Ezek kilenc és 13 között határoznák meg a tagok számát.

A kongresszus nem tűzte napirendjére a novemberben elfogadott stratégia újranyitásának kérdését, de ezt a mandátummal rendelkező delegáltak egyharmada akár a helyszínen is kérheti – közölték a szóvivők.

Az LMP novemberi kongresszusán fogadta el azt a határozatot, amelyik kizárja a Lehet Más a Politika csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást ad arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról. A határozat elfogadása után lemondott posztjáról Jávor Benedek akkori frakcióvezető és két helyettese, Karácsony Gergely és Szabó Tímea. Ezt követően a három politikus öt parlamenti és három fővárosi képviselőtársával együtt megalapította a Párbeszéd Magyarországért Platformot.

A platform azt javasolja, hogy a párt haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel egy alkotmányos és közpolitikai minimumról, és ennek alapján általános választási együttműködés kötéséről.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. január 23. 14:40
...és ha az LMP-sek, valami bal-zöld-libero-"epifánia" után, és csak jól meggondolt túlélési-anyagi érdekükből is, abbahagynák ezt az "ál-játszmát" "ál-kérdésekről" a maguk "ál-demokratikus" szavazzunk megint, mert "ugyan mi mással foglakoznánk"-jukkal, és oda állnának, ahonnan jöttek? A Magyarországnak nevezett lokalitáson nincs helye 2-3-4-5 dudásnak, az a max. 3 is sok, ha valakinek szüksége lenne egy "ál-SZDSZ"-zombi Schiffer nevű mikropárt mikro-főmuftijára, már hallottunk volna róla. A gazdi kiválasztotta a Wallis-Libajnait, lelke rajta, a meseházi kisdobos meg had verje a kis-dobját...Hiába a "Resident Evil-II.", carpe diem, a vesztes bal-libeknek csak 1 db. dudásuk lesz, vagy libatolvajuk ugye, mert ha a gazdáiknak egy izraelita szolga kell, nem az ára nem számít, a szolgálata, az igen.
VVV91
2013. január 23. 13:46
kíváncsi vagyok....szerintetek hogyha szavaznának arról hogy inkább a Fidesszel vagy inkább az Együtt 2014/MSZP-vel, akkor melyiket választanák?
antioligarcha
2013. január 23. 13:25
Gyerekek.... Ott leszek azon a kongresszuson. Karácsonyéknak végük van, ez az utolsó rohamuk, ez a harc lesz a végső.
devlaci2
2013. január 23. 12:16
politics can be different - they said http://devailacipost.tumblr.com/post/41270582736/lmp-kongresszus-politics-can-be-different-they-said
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!