Ilyenek az új Himnusz-változatok

2013. január 22. 16:51

A Himnusz, a Szózat és a Székely himnusz új változatait a magyar kultúra napjának alkalmából adta át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

2013. január 22. 16:51

A Kölcsey Ferenc által írt, Erkel Ferenc megzenésítette Himnuszból négy változat készült: az Erkel- és Dohnányi Ernő-féle verzió mellett a dal hallható a Magyar Rádió Gyermekkórusának és Rúzsa Magdinak előadásában is.

Vörösmarty Mihály Szózata Egressy Béni és Dohnányi Ernő feldolgozásában hallható, az MR énekkar, a gyermekkórus és a szimfonikus zenekar együtt adja elő a szerzeményt. Mihalik Kálmán és Csanády György Székely himnuszát pedig az MR énekkar mellett az MR Szimfonikusok játssza.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. január 23. 14:56
Semjén doktorijának változatait mikor adják ki CD-n?
Trükkök Százai...
2013. január 23. 13:28
Javasolnám a jelenlegit átmenetileg lecserélni erre : http://www.youtube.com/watch?v=a9P1EN6QOOI Kifejezi mind az elmúltnyócév fájdalmát, a gigantikus államadósság alatti görnyedés okozta rezignáltságot, és mégis lelkesítő, unorthodox impulzusoknak helyet készítő édes-keserű fohász.
duzur
2013. január 23. 12:21
Apropo Magyar Kultúra: nagy élmény volt számunkra József Attila verseket hallgatni Jordán Tamás korábbi elöadásában. Ezt a magyar TV-nek (m2) köszönhettük.
Next adósság
2013. január 23. 12:19
Kár hogy megbukott a tanács köztársaság már rég új himnusza lehetne a magyaroknak. Boci Boci Tarka Senkinek nics farka Oda megyünk lakni Ahol fitymát kapni Boci Boci kecske. Lopik settenkedőke. elfogyott a tőke nézzél csak előre! Ez elég vidám, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!