Fekete György lemondását kéri az MMA

2013. január 29. 14:09

A NOL információi szerint lemondásra szólította fel Fekete Györgyöt a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége, a keddi elnökségi ülésen várnak tőle választ. Ha nem mond le, akkor az MMA közgyűlése menesztheti az elnököt.

2013. január 29. 14:09

Lemondásra szólította fel Fekete Györgyöt a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége – tudta meg a Népszabadság Online. A keddi elnökségi ülésen várnak választ Feketétől. A lap információi szerint Ács Margit, Dévényi Sándor, Jankovics Marcell és Sára Sándor Szakonyi Károly író lemondása után döntött úgy, hogy lemondatja Fekete Györgyöt.

Az MMA elnöksége szerint Fekete erősen veszélyezteti a testület presztízsét. Amennyiben a nyilatkozataival nagy vihart kavart elnök nem mond le, akkor kénytelenek lesznek közgyűlést összehívni, amelyen a tagok meneszthetik az elnököt – írja az egyik elnökségi tag elmondása alapján a NOL.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2013. január 29. 19:03
Nem sokáig nyáladzhatott az öreg parkettás,viktorka egyik legújjabb gyöngyszeme...
Vén Csataló
2013. január 29. 18:34
Amint az itt (is) eszkalálódó libsi vonyításból is látszik, Fekete nagyon is jó helyen van és nagyon is jól végzi a dolgát, ami mindenek előtt az ország kulturális életére erőszakolt libsi dominancia megszüntetése. Az MMA elnököt csak a tagok kétharmadának szavazatával lehet visszahívni. Súlyos kétségeim vannak, hogy a tagság kétharmada lenne Fekete ellen. Hogy a libsik ellene vannak és ott okádnak rá epét ahol tudnak, az nem egy újdonság. Na de kutya ugat, karaván halad.
Vén Csataló
2013. január 29. 18:29
Szóval van egy pletyó, hogy van 4 elnökségi tag, aki lemondatná Feketét. És ezt tálalja úgy a komcsi-libsi média, hogy az MMA (en bloc) lemondatná Feketét. Ezek szerint MMA = 4 MMA elnökségi tag? Nyilván nem, viszont így, hamisítva a tényállást, sokkal jobban hangzik - egyesek fülének. Kedves Mandiner! Ennek a nyilvánvalóan hamis libsi narratívának az átvételével (a poszt címében) ti vajon miért vesztek részt ebben a hírhamisításban? Ez lenne a modern konzervatív liberalizmus?
Nannyó
2013. január 29. 18:00
Tudomásul kell venni, hogy nem minden nyolcvanéves ember van a szellemi képességei teljes birtokában. F.Gy-t el kell távolítani és olyan embert választani az Akadémia élére, aki alkotóereje teljében van, no meg az életútja is indokolja, hogy rá essen a választás. Az sem volna baj, ha nem valami teljesen elvarázsolt művészlélek lenne, hanem a gyakorlati életben is otthon lenne. Mondjuk a Jankovics pont jó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!