Csütörtöktől tárgyalhat az LMP a kilépett tagokkal

2013. január 28. 14:58

Legkorábban csütörtökön kezdődhetnek meg a tárgyalások az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform pártból kilépett tagjai között az ellenzéki párt parlamenti frakciójának sorsáról – mondta el hétfőn az MTI érdeklődésére Heltai László.

2013. január 28. 14:58

A választmányi szóvivő közölte: szerdán ül össze a párt országos választmánya és ekkor döntenek arról, hogy kik képviseljék a Lehet Más a Politikát a megbeszéléseken. A párt hétvégi kongresszusa hivatalosan nem szabta meg, hogy kikből álljon vagy hány tagú legyen a tárgyalódelegáció, így a szóvivő ezekre a kérdésekre egyelőre nem tudott választ adni. Annyit mondott, hogy mivel az országgyűlési frakció sorsáról van szó, ezért parlamenti képviselők mindenképpen lesznek a tárgyalók között. Hangsúlyozta, hogy miután a testület tagjait szerdán kijelölik, akár már másnap reggel elindulhatnak a hivatalos megbeszélések a platformmal.
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2013. január 28. 15:59
Pedig nagyon egyszerü eset. A kilépök új pártot alapitanak. Így semmi keresni valójuk nincs az LMP frakcióban, mivel a tagokat az lmp, mint párt jelőli a listás képvíselő helyekre. Mivel a platformosok, mint lmp párt által delegált párt tagjai voltak ezért a párt választmányának a dolga a kieső tagok helyére ujakat jelölni, mint korábban is tették. Hallottam már olyan baromságot is, hogy az lmp szabályzata nem tiltja azt, hogy párton kivüli frakció tag lehessen, ezért Jávorék is maradhatnának. Na Schifferék ennél nagyobb bakit nem tudnának elkövetni, ha hagynának ennek a zsarolásnak. Ebben az esetben inkább hagynám, ha nem akarnak lemondani, hogy üljenek ki Gyurcsibohoc mellé a függetlenek táborát növelve, és a maradék frakciót csoportként müködtetném tovább. De azért várjuk meg az országgyüllés tavaszi üllésszakát, hogy Kövér, mint házelnők mivel áll elő, mivel pontot a házszabály fog tenni az ügyre. Valamint Schiffer és az lmp mit dönt, mit érnek el a tárgyaláson. Részemről csak egy opció lehetséges, hogy akik ott hagyták a pártot a frakcióból is ott kell hagyni mandátumuk lemondása mellett. Ha Jávorék nem ezt teszik úgy folytattják pályafutásokat, mint egy prostituált politikai hullák.
ciseaux
2013. január 28. 15:38
Na, ez tényleg csak egy zöld-bal-lib agyával értelmezhető?! Először LMP-t hazudunk, hogy csődbe menjünk, elváljunk, és újra tárgyalásokat kezdjünk az együtt alvásról. Wow! Come again!
Zod
2013. január 28. 15:38
Marhák!Üvöltve kéne követelni a kilépők mandátumait!Mindkét társaság életképtelen degeneráltak gyülekezete.
kjkj945
2013. január 28. 15:34
Kevés a lump cikk még vagy ezeret!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!