Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A tőkebefektetések ösztönzésére törekszik a kormány

2013. január 15. 13:34

Pleschinger Gyula adó- és pénzügyi államtitkár szerint eddig nem okozott komoly aggodalmat a bankszektorban a tőkekivonás Magyarországról, mert nem volt jelentős a kereslet. Most azonban már a növekedésre összpontosít a kormány, ezért foglalkozni kell ezzel a kérdéssel is, mert a növekedést a bankszektor tudja finanszírozni.

2013. január 15. 13:34

A növekedés érdekében a magyar kormány a tőkebefektetések ösztönzésére törekszik – mondta Pleschinger Gyula adó- és pénzügyi államtitkár kedden egy bécsi gazdasági konferencián. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az Euromoney konferencia panelbeszélgetésén egy kérdésre azt is kifejtette: mindeddig nem okozott komoly aggodalmat a bankszektorban a tőkekivonás Magyarországról, mert nem volt jelentős a kereslet. Most azonban már a növekedésre összpontosít a kormány, ezért foglalkozni kell ezzel a kérdéssel is, mert a növekedést a bankszektor tudja finanszírozni – mondta. 

Mindamellett hozzátette: a magyar bankszektor a tőke-hitel mutatók alapján „masszív”, ezért elsősorban nem ott, hanem a termelő ágazatokban várják a közvetlen külföldi befektetések összegének növekedését. „A kormány intézkedéseivel erre jó alapot teremtett, valóban reméljük, hogy ebben az évben változásokat látunk” – fogalmazott. Az MTI kérdésére kifejtette, ilyen intézkedés volt az egykulcsos adó, az alacsonyabb társasági adó, speciális ipari övezetek létrehozása, munkahelyvédelmi akciótervek, és más, a munkaerő-kínálat növelését célzó intézkedések. A jövőre nézve az eszközök között említette az uniós támogatási források felhasználását gazdaságfejlesztésre, és az Export-Import Bank exporttámogatási tevékenységét.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. január 15. 16:10
Befektetni így kell: Óriási felárat fizethetünk az E.ON-ért Mártha Imre, korábbi MVM-vezér szerint legalább 500 millió euróval több készül fizetni az E.ON cégeiért az állam, mint amennyit érnek. Mindegy, csak ne a zemberek fizessék meg! :)))
G. Pantyelejevics
2013. január 15. 14:34
Jómagam csak azt szeretném kérdezni, hogy itt most ugyanazokról a "mocskos, kizsákmányoló, harácsoló" bankokról van szó? És a külföldi befektető a "gyarmatosító, spekuláns, vérszívó"? Hogy van ez? Most akkor ezeket nem bottal kellene épp kikergetni?
pimepime
2013. január 15. 14:00
"Most azonban már a növekedésre összpontosít a kormány" ---------------- Máris?
nick89
2013. január 15. 13:56
Mátyás király halála után pár évvel a mohácsi csatatéren szétfoszlott a független, erős, önnálló Magyarország álma. Úgy tűnik most is Mohács előtt állunk. A vezetőink elvesztették a realitásérzéküket, az államapparátus csak a mai napnak él, aki tud menekül az országból, aki maradni kényszerül az semmi jóra nem számít. A hatalomért a kutyaütők megint elkezdték a marakodást. Atyavilág! Vissza a Földre! Vissza a Földre!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!