A „cigánybűnözésről” egyeztetne a Jobbik

2013. január 16. 12:41

A parlamenti pártok helyi vezetőivel egyeztetne a radikális párt Heves megyében cigány-magyar együttélés stratégiájának kimunkálása, a „cigánybűnözés” elleni küzdelem céljából.

2013. január 16. 12:41

A cigány-magyar együttélés stratégiájának kimunkálása, a „cigánybűnözés” elleni küzdelem céljából egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok helyi vezetőivel a Jobbik Heves megyében – jelentette be szerdán Egerben Mirkóczki Ádám parlamenti képviselő. Az egyeztetés azt követően válik egyre sürgetőbbé, hogy immár Egert is elérte a „cigánybűnözés”, ugyanis az elmúlt hétvégén két roma fiatal késsel fenyegetőzve rabolt ki egy 16 éves fiút a megyeszékhely főutcáján – idézte fel az ellenzéki párt szóvivője.

Azt mondta, itt az ideje, hogy a többi párt felhagyjon a struccpolitikával, mert a cigány-magyar együttélés ma a legsúlyosabb társadalmi probléma Magyarországon. Szerinte a hétvégi eset nyomán bebizonyosodott, hogy a „cigánybűnözés” nem csupán a kistelepülések problémája, hanem mára elérte a nagyobb városokat is. „Nem az a szégyen, hogy a Jobbik cigánybűnözést emleget, hanem az, hogy a többi párt struccpolitikát folytat” – jelentette ki a jobbikos politikus.

Ebben a helyzetben a pártok mellett a Jobbik meghívja az egyeztetésre a megyei cigány önkormányzat, a rendőr-főkapitányság, illetve a megyegyűlés vezetőjét is. Az a cél, hogy közösen határozzák meg azt a minimumot, ami elengedhetetlen a békés cigány-magyar együttéléshez, illetve lerakják egy rövid és hosszú távú stratégia alapjait – mondta Mirkóczki Ádám.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. január 16. 18:22
Mért kell a cigánybűnözés szót idézőjelbe tenni? Egyébként nem tárgyalni, hanem büntetni kéne, azokat is, akik lovat adnak alájuk, és biztatják őket.
radical
2013. január 16. 15:50
A Jobbikon kívül az össze párt a homokba dugja a fejét! Ha rendet akartok emberek akkor a Jobbikra adjátok a szavazatotokat!Ehez nem kell Jobbikosnak lenni csak fel kell mérni hogy melyik az a párt aki rendet akar tenni ezen a téren is.
Senki Alfonz
2013. január 16. 13:14
Hát itt nincs cigánybűnözés! Csak magyar állampolgárok bűnöznek és a véletlen - meg az előzőkormányok - bűne, hogy sok közöttük a Lakatos, a Nótár, az Orsós, stb. nevű. Hogy itten mindig mindenki cuigányozik, meg zsidózik! Ugye tezsvír!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!