Lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják Biszkut

2012. december 04. 11:22

A volt belügyminiszternél tartott házkutatás során 11 vadásztöltényt találtak, amelyek lőszernek minősülnek, Biszku Bélának azonban nem volt rájuk engedélye.

2012. december 04. 11:22

Engedély nélkül tartott vadásztöltényeket a lakásán Biszku Béla, emiatt az ügyészség a volt belügyminisztert megalapozottan gyanúsítja lőszerrel való visszaéléssel – tájékoztatta Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész kedden az MTI-t. A közlemény szerint Biszku Béla – eddig ismeretlen időpontban – 11 sörétes vadásztöltényt szerzett be, amelyeket a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei által a szeptember 10-én tartott házkutatáskor is a lakásán tartott.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi fegyverszakértő szakvéleményében megállapította, hogy a gyanúsított lakásán lefoglalt vadásztöltények lőszernek minősülnek. Biszku Bélának erre nem volt engedélye, így azokat jogosulatlanul tartotta magánál. A Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden közölte az újabb gyanúsítást Biszku Bélával.

A volt belügyminisztert szeptemberben vette őrizetbe a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az 1956-os sortüzekkel kapcsolatban háborús bűntettel, október elején a rendőrség akkori túlkapásai miatt pedig bűnpártolással is meggyanúsították. Először lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, majd házi őrizetbe került. Ezt enyhítette októberben a bíróság ismét lakhelyelhagyási tilalomra.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2013. január 08. 09:35
Nem annyira "van e rajta sapka" elvek mentén kéne felelősségre vonni
lancfuresz
2012. december 04. 16:45
lószart mama , akarommondani lőszert mama
Next adósság
2012. december 04. 13:57
Lehet a VideoTonba kapta gyárlátogatáskor ajándékba. Az volt a Vadász Töltény gyár. Régen divat volt a látogató megajándékozása Váji Péter kohósalakot kapott ajándékba. hümm!
birkakaka
2012. december 04. 13:36
Azért ez már annyira kicsinyes dolog!Valamikor Kádárék tartóztattak le embereket ha tiltott olvasmányt találtak könyvei között!Tessenek európai szinten eljárni.Gyanítom ezért a vétségért még börtön sem jár.Porhintés amit csinálnak.Nem ezért kellene felelnie.Ha meg másért nem tudják elővenni akkor nyeljék le a békát.Jogállamiságunk előrébb való mintsem koncepciós perekkel operáljanak ahogy Biszkuék tették.Mert holnap bárkire sor kerülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!