Kormányhivatal: Vendégek az épületfoglalók

2012. december 10. 15:36

A demonstráló hallgatók alapvető, alkotmányos jogukkal élnek, ezért a közt szolgáló hivatal vendégként tekint rájuk – közölte Polner Eörs, a szegedi kormányhivatal főigazgatója hétfőn a helyszínen.

2012. december 10. 15:36

A demonstráló hallgatók alapvető, alkotmányos jogukkal élnek, ezért a közt szolgáló hivatal vendégként tekint rájuk – mondta a főigazgató az MTI-nek, azt követően, hogy munkatársaival bundáskenyeret és forró teát osztott a fiataloknak. A földön ülő, bokáiknál összeláncolt diákok matracokat és székeket is kaptak. Polner Eörs közölte, a hivatal épületében reggel 8-tól este 8-ig van ügyfélfogadás, de 24 órás portaszolgálat üzemel, így a hallgatók a kormányablak zárását követően is maradhatnak.

Hétfőn délben három szegedi oktató és negyven szegedi egyetemista, köztük a Hallgatói Hálózat aktivistái kezdtek tiltakozó akcióban a Csongrád megyei kormányhivatal épületében. A hallgatók a kormányhivatal aulájában – amely álláspontjuk szerint közforgalmú tér - ülnek, lábuknál egy hosszú lánccal összekötve. Többüknél transzparensek láthatók, többek között „10480 állami finanszírozott hely. Nem. Nem engedünk a kormánynak.” felirattal.

Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke újságíróknak az épület előtt elmondta: az elmúlt egy évben ötödére csökkent az államilag finanszírozott hallgatói létszám, Szeged esetében ez azt jelenti, hogy a legtöbb egyetemi képzés veszélybe került. Akciójukkal a felsőoktatási keretszámok újratárgyalását szeretnék elérni.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. december 10. 22:31
Ennyi, a kormány nagyvonalú és jó fej. Gyurcsány alatt már kapták volna a gumilövedéket. Szegény diákok (?) pedig úgy szerettek volna csak egy kicsike kis erőszakot, de nem... :((((
fogd a pénzt és kuss
2012. december 10. 17:22
gondolom arra számítottak h pofán lesznek vágva köztérileg. utána meg mehet a sipákolás diltatúráról..... nem jött be lehet visszamenni tamulni.
lavor
2012. december 10. 16:48
Jaj ne, Török Márk? El is múlt az a maradék lelkesedésem az ügy iránt.:(
Soma
2012. december 10. 16:38
Szellemes megoldás! Szívesen vinnék nekik ágyat is! Gratulálok a kormánynak! A helyén van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!