Karácsony: Orbán az egyetemek nyakába varrná a problémát

2012. december 16. 13:16

Az LMP úgy véli, „kódolt üzenet” volt Orbán Viktor miniszterelnöknek a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos bejelentése.

2012. december 16. 13:16
Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese egy más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta, a kormányfő szombati nyilatkozata „kódolt üzenet volt, és nem lehet tudni pontosan, mit jelent”
 
Orbán Viktor a Facebookon szombaton megjelent videóüzenetében közölte, el kell törölni a keretszám-szabályozási rendszert; azoknak, akik teljesítik a szükséges követelményeket, és elszántak, hogy tanuljanak, majd Magyarországon dolgozzanak, továbbra is ingyenesnek kell maradnia a felsőoktatásnak.
 
Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón utalt arra, hogy az azóta megjelent szakmai vélemények szerint a kormányfő „megpróbálja az egyetemek nyakába varrni” a probléma megoldását. Hozzátette: ha a költségvetés nem biztosít jelentős pluszforrásokat a felsőoktatásnak, akkor „ebben a formában a keretszámok megszüntetése gyakorlatilag a magyar felsőoktatás fejre állását eredményezné”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2012. december 16. 19:27
Mostmegmán mindenki ingyen tanúlhat... http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/38077259726/a-fidesz-kovetkezetessegerol
Fakutya tizedes
2012. december 16. 14:44
Elektromos Télifa.
bini
2012. december 16. 13:52
Na mi van? Karácsony rájőtt, hogy nem megy az tovább, hogy az egyetemek, főiskolák az állami csöcsöket nem szopizhatják a nem oda való hallgatok felvételével, kamu szakok müködtettésével és ott szinvonal alatti képzéssel pl olyan oktatokkal, mint a lomposok "nagytudású" képviselői is. Szerintem meg sem a HÖOK, sem a HA-HA és a többi hözöngök az oktatokkal együtt bevonva a középiskolásokat hogy az oktatási kormányzat malmára vízet és felgyorsította a reformok keresztülvitelét. Mivel Hoffmann és Balogh is megmondta, hogy több, mint egy éve folyik a munka és egyeztetések, külömböző koncepciók és számitások, de mind egyírányban mutatnak a minőségi oktatás felé és a felsőoktatási rendszer átalakitására. Az utobbi az ami nagy ellenállást váltott és válhat ki. Karácsony is most burkoltan ezért aggodik. Rosszul fogtátok meg a demostráció támadási pontját, mert demamogon a keretszámokra éleztéttek ki és nem arra ami kormány átalakitásának az írányvonala volt. Igaz, hogy azzal nem lehetett volna ekkora zürzavart kellteni a diákság körében.
pakura
2012. december 16. 13:44
Teljesen igaza van Karácsonynak. Az újabb mesterterv az felsőoktatás kivéreztetése. Az üzenet a következő: ingyenes oktatást akartatok: itt van, oldjátok meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!