Cséfalvay: A magyar gazdaságpolitika EU-konform

2012. december 03. 13:11

A gazdaságstratégiáért felelős államtitkár szerint a magyar gazdaságpolitika összhangban van az EU által megfogalmazott prioritásokkal, az ajánlások egy része már meg is valósult.

2012. december 03. 13:11

A magyar kormány gazdaságpolitikája összhangban van az Európai Unió (EU) által megfogalmazott prioritásokkal; az ajánlások egy része már meg is valósult a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára a parlament európai ügyek bizottsága hétfői ülésén. Cséfalvay Zoltán a harmadik európai szemesztert elindító 2013. évi növekedési jelentéssel kapcsolatban hangsúlyozta: nyilvánvaló, hogy európai és magyar szinten is sokat kell még tenni, hogy a válság véget érjen.    

Szűcs Tamás, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője elmondta: a bizottság mostani prioritásai megegyeznek az előző évivel, hiszen időre van szükség ahhoz, hogy az egyes intézkedések beérjenek. A tagországok egyedi sajátosságai miatt nem lehet mindenhol ugyanaz a megoldás, de kellenek közös célkitűzések: így differenciált és növekedésbarát költségvetési konszolidációra van szükség – tette hozzá.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. december 03. 21:27
Az lehet, hogy EU-konform, de hogy nem jó az biztos.
kjkj945
2012. december 03. 18:37
ejuuuuuuuuu!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!