Áder János csütörtökig mérlegelhet a választási törvény ügyében

2012. december 04. 12:51

Áder János köztársasági elnök kedden nem dönt a november 26-án elfogadott választási eljárási törvény további sorsáról – közölte az MTI-vel a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.

2012. december 04. 12:51

A Népszava arról írt keddi számában, hogy az államfő akár már kedden határozhat a választási eljárási törvény Alkotmánybíróságra küldéséről.

Az Országgyűlés alelnöke szombaton küldte meg aláírásra a köztársasági elnöknek az elfogadott törvény szövegét, így – az alaptörvényben rögzített ötnapos határidő értelmében – Áder Jánosnak csütörtökig van ideje mérlegelni, hogy aláírja a korábban már az alkotmányba emelt előzetes regisztráció részletes szabályait is tartalmazó jogszabályt, visszaküldi azt a parlamentnek megfontolásra vagy előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dehumanizer
2012. december 04. 13:31
Nem tudom, mit kell mérlegelni: eleve előzetes normakontrollt akart a kormánypárt, de az elsikkadt, most lehetne pótolni.
impertinent
2012. december 04. 13:13
Áder az utolsó szalmaszál a demokrácia bokrétájában.
kjkj945
2012. december 04. 13:04
hat mér legel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!