A damaszkuszi magyar nagykövetség felfüggeszti működését

2012. december 05. 13:20

Elhagyták Damaszkuszt a szíriai magyar nagykövetség munkatársai, mert a külképviselet szerdán felfüggesztette tevékenységét – közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel.

2012. december 05. 13:20

Elhagyták Damaszkuszt a szíriai magyar nagykövetség munkatársai, mert a külképviselet szerdán felfüggesztette tevékenységét – közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel. Hozzátették, hogy emiatt a damaszkuszi vízumkiadás és a közigazgatási ügyek intézése megszűnik, a sürgős konzuli érdekvédelmi esetekben a bejrúti nagykövetséghez fordulhatnak a bajba jutott magyar állampolgárok.

Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője hétfőn bejelentette, az unió minimálisra csökkenti diplomáciai jelenlétét Damaszkuszban. A szóvivő biztonsági okokra hivatkozott. Nem sokkal korábban az ENSZ közölte, hogy a romló biztonsági helyzet miatt kivonja Szíriából missziójának „minden nélkülözhető külföldi tagját”, és a maradók tevékenységét a fővárosra korlátozza.

A brüsszeli, illetve genfi bejelentések azt követően hangzottak el, hogy támadás ért két ENSZ-konvojt Damaszkusz közvetlen közelében, és a támadásban két osztrák kéksisakos megsebesült.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2012. december 05. 15:49
Gerinctelen bagázs a mi fideszünk.
kjkj945
2012. december 05. 15:01
"A „damaszkuszi út” Legalább egyszer mindenkinek végig kell menni a változás útján""
red label
2012. december 05. 14:51
Sok hülye! Ez is Orbán hibája, ha az arabok nem birnak magukkak????
Szadik_1
2012. december 05. 13:54
Képmutató egy banda vagyunk! Támogatjuk a dzsihádistákat, aztán kivonulunk a biztonsági helyzetre tekintettel. :) Szír ismerősöm szerint most szombaton, déli 12-kor tüntetés lesz a Batthyány téren. Aki úgy gondolja, békén kellene már hagyni Szíriát, és ideje is van, menjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!