Orbán: Kétharmados jogszabály lesz a földtörvény

2012. november 16. 08:31

A miniszterelnök bejelentése szerint kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lesz az új földtörvény. Orbán Viktor péntek reggel arról is beszélt a Kossuth Rádióban, hogy az EU múlt heti országjelentése közvetlenül arról is szól, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán.

2012. november 16. 08:31

Kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lesz az új földtörvény – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Mint mondta, a kormány a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) javaslatára támogatja, hogy kétharmados jogszabály legyen a földtörvény. Arra a kérdésre, hogy a törvény miatt Magyarország nem nyit-e újabb frontot az uniós bírósággal, a kormányfő azt válaszolta: „szerintem nem nyitunk, de majd meglátjuk, ha nyitunk is, majd jól megnyerjük azt a csatát is”. Az új földtörvény a nagybirtokot korlátozó irányba mozdítja a magyar mezőgazdaságot – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint az EU múlt heti országjelentése közvetlenül arról is szól, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán. Orbán Viktor azonban továbbra is megegyezésre törekszik a Nemzetközi Valutaalappal és az unióval. „Azért javaslom, hogy Magyarország továbbra is tárgyaljon az IMF-fel, mert nehéz idők fognak jönni Európában (...), és nekünk jó volna, ha egy biztonsági védőhálónk lenne” – mondta a kormányfő, akinek szavai szerint közel a megállapodás.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. november 16. 12:19
Figyelem Gyuri teljesen megőrült ! "“Felhívtam miniszter úr figyelmét, hogy igyekezzen most is valami olyat mondani, amivel beírja a nevét a gazdaságtörténetbe” - vezette be Lázár János mosolyogva a nemzetgazdasági minisztert a hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. Matolcsy Györgynek ez sikerült is. A választási lázban égő nézők politikáról is kérdezték. Többek között arról, mit gondol arról Matolcsy, hogy Bajnai Gordon szerint a Fidesz-szavazók ázsiai törzset alkotnak. “Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták” - fejtette ki, és erre már azért az eddig (és egyébként a kormányüléseken is) mellette ülő Lázár Jánosnak is némi meglepetés ült ki az arcára. “Ez sokunknak új információ volt” - vágott közbe a miniszterelnökséget vezető államtitkár, mire a nemzetgazdasági miniszter arra bíztatta, ha nem talál piros pontot gyermeke fenekén, rajzoljon oda egyet. “Ezzel csak azt akartam mondani, hogy sokszor mások többet tudnak rólunk, mint mi magunk” - magyarázta. " http://index.hu/belfold/2012/11/16/matolcsy/ :D :D :D
kommenter
2012. november 16. 11:01
szánalmas...
kálmi
2012. november 16. 10:17
Nagyon helyes, a széllelbélet összeverbuvált 2014 társulat első dolga lenne átvarriálni a törvényt, és eladni az eladhatót, lásd Sukoró, ugyanez lenne a művelhető földterülettekkel is, aki többet csúsztat a zsebbe, azé.
FOB
2012. november 16. 10:10
Kétharmados fideszes földtulajdonhoz kétharmados fideszes jogszabály dukál. Ez így korrekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!