Matolcsy: Kényszerűen korán jött forradalmárok vagyunk

2012. november 16. 13:28

Többek között a magyar és a japán gyerekek fenekének hasonlóságáról is beszélt Hódmezővásárhelyen a nemzetgazdasági miniszter.

2012. november 16. 13:28

Matolcsy György szerint a pogácsához hasonlóan az adósságot is meg fogjuk enni. A tárcavezető Hódmezővásárhelyen kifejtette: idén elérjük a mélypontot, de jövőre már jobb lesz, 2013 növekedési és beruházási fordulópontot hoz. „Kistigrisek leszünk újra, aranyosak, játékosak, de látszik a fogunk” – vázolta fel az általa elképzelt jövőt a miniszter.

Matolcsyt kérdezték Bajnai Gordon egyik kijelentéséről is, amely ázsiai törzsekhez hasonlította a Fidesz szavazóit. Minderre a miniszter érdekes választ adott: „az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták”. Ezen még Lázár János is meglepődött, meg is jegyezte, hogy ez sokuknak új információ volt, mire a miniszter azt javasolta, hogy ha nem talál piros pöttyöt gyermeke fenekén, akkor rajzoljon oda egyet.

Kérdésre elmesélte azt is, hogy a közelmúltban angol ismerősei kérdezték őt arról, hogyan élte túl a kormány a „gyilkos támadást”. Matolcsy azt válaszolta nekik, hogy ehhez kellett „egy miniszterelnök, egy frakció, egy kormány, egy nemzet, egy nép egy békemenet és még néhány egyéb dolog”. A politikus szerint egyébként gigászi harcról sincs szó már sokáig. „Ha a világ átveszi majd a módszereinket, ez macska-egér harc lesz, ahol mi leszünk a macska” – mondta.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2012. november 17. 10:32
olvasva a hozzászólásokat egy dolgot nem értek : hogy van az, hogy a "vérprofi" Gyurcsány-Bajnai duó csődközelbe juttatta az országot, most pedig az általatok szidott kormány tevékenysége folytán - ellenszélben, mert aki ezt tagadja az hazudik- távolodni látszik az államcsőd veszélye... persze, ennek ára van amit meg kell fizetni. A hibákért fizetni kell, itt pedig fatális hibák történtek... elq.... , nem kicsit nagyon. Ki is mondta ezt, komoly önkritikát gyakorolva ? Most nyújtották be a számlát emiatt... Ti a tűzoltókat szidjátok a gyújtogatók helyett.
BlackDeath
2012. november 17. 10:10
a sok idióta, barom, agyalágyult, tirpák jobber kinyalhatja matelcsy ex-mszpms elvtárs pirospöttyös seggét!
sky.net
2012. november 17. 09:03
szerintem meg dilettáns idióták vagytok , akik a a szakmai sikerek hiányát, egyre nyomorultabb színjátékkal , és kispöcsű hatalmi erőszakkal kompenzálnátok ... már ha az is sikerülne ...
ezaz
2012. november 17. 01:14
Matolcsy viccelt a pöttyel. Mint ahogyan a duplájára növelendő GDP-vel is. Igazi mókamester, lassan jár neki egy műsor a független közszolgálati tv-ben. Aki Gyurkát bírálja, az Istent bírálja, mert Isten nem demokratikus. Van, akinek többet adott, van, akinek kevesebbet. Gyurkának kurva keveset, de a mi kutyánk kölyke. Szóval tudjátok, mi a dolgotok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!