Martonyi: Elfogadhatatlan a kohéziós források csökkentése

2012. november 22. 08:55

Nincs lehetőség részleges megállapodásra az Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülésén, amelyen az Európai Unió 2014 és 2021 közötti költségvetéséről tárgyalnak a tagállamok kormányfői – jelentette ki Martonyi János a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel. A külügyminiszter szerint amíg a tagállamok vezetői nem állapodnak meg minden kérdésben, addig nincs megegyezés.

2012. november 22. 08:55

A külügyminiszter hozzátette: nincs értelme egy elhúzódó csúcstalálkozónak, így valószínűleg akkor sem maradnak hétvégére a kormányfők Brüsszelben, ha nem születik megállapodás. Martonyi János szerint ha néhány alapvető kérdésben körvonalazódik valamilyen megállapodás, akkor valószínűleg február elején tűzik ismét napirendre a kérdést.

Martonyi János csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorának is nyilatkozott, ahol elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Magyarországnak szánt kohéziós források csaknem 30 százalékkal csökkenjenek a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban. A külügyminiszter szerint „nehezen elképzelhető”, hogy Magyarország ne kapjon valamilyen megoldást erre a problémára.

Martonyi János szerint „némi megoldást” jelenthet az a klauzula, amely azon uniós tagállamoknak nyújt védőhálót, amelyek bruttó nemzeti összterméke 2008 és 2010 között több mint 1 százalékkal csökkent. Ebbe a körbe Magyarország és a baltikumi államok tartoznak – tette hozzá.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2012. november 22. 15:22
Nem kell ezen ennyit agyalni. Kár olyanba beleélni magad Jancsi, amit nem kapsz meg. 3.5 csak a szociknak jár, próbáljátok be a 2.9-et és kérjetek még mellé valamit, EDP-k végét, vagy szebb előrejelzéseket. Esetleg egy IMF-szerződés, biztos Brüsszelben is van irodájuk. Mindig mondják, hogy oda időpontot kell kapni... Hát most lenne mit kérni, cserébe a jófejségért.
naugye!
2012. november 22. 14:39
Én azokkal értek egyet, akik szerint az EU el akar pusztítani bennünket. Ezért azt javaslom, hogy még ezt a 30 százalékkal csökkentett kohéziós támogatást se fogadjuk el, mert biztos emögött is valami csel, ármány, árulás, kifosztás van. Követeljük, hogy 100 százalékkal csökkentsenek! Csak akkor lehetünk végre nyugodtak.
gabuci
2012. november 22. 14:16
Amíg azok a bizonyos kohéziós források, a normális gazdasággal rendelkező országok adóeuróiból származnak, nem hiszem, hogy sok erkölcsi alapunk lenne elfogadhatatlannak nevezni.
Soma
2012. november 22. 13:50
Nem tudom, van-e Európában ember, aki nem érti, hogy ez az UNIO nem az az UNIO, amire szavazott! ? Mindabból, ahogyan eddig működözz a szervezet, egyenesen következik, hogy a tőke most olcsóbb helyre megy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!